Ferhan Tezcan

Ali Koç gerçekleri

Merhaba,
Futbolda hareketli haftalara girdik. Yani maçlar açısından demiyorum. Ali Koç'un ülkeye damga vuran açıklamaları, Galatasaray'da Başkan Mustafa Cengiz ile eski başkan Duygun Yarsuvat'ın restleşmeleri, Beşiktaş‘da Fikret Orman‘ın yeniden oluşturduğu yönetım kurulu ile seçimlere girmesi, Trabzonspor'da Burak Yılmazın daha ne olduğu anlaşamayan sorunu gündemi belirliyor.
Ali Koç'un konuşmalarını dikkatle takip ettim. Kabul edebildiklerim de var, edemediklerim de. Koç'un ‘Cocu'nun Aralık ayının sonuna kadar arkasındayım' lafına hiç ama hiç katılmıyorum. Bu üc yenilginin bağışlanması tamamen Sayın Koç'un bu mücadeleye yeni girmesindendir. Ama bundan sonraki kazalarda dünyanın en iyi ‘kaportacıları' bile otomobili toplayamaz, düzeltemez. Koç'un Barcelona ilgili görüşleri ve İspanyol kulüp başkanıyla olan dostluğu son derece yerinde. Üstelik sponsorluk konusunda da anlaşmaların imza aşamasına gelmesi de Fenerbahçe'nin yüzünü güldürecek adımlar. Ama ne o ne bu, Cocu'nun bundan sonra yaptığı hatalar Ali Koç'a eksi olarak yazacaktır

GALATASARAY'DA RESTLESME
Galatasaray'da Divan toplantısı bayağı büyük bir restleşmeye sahne oldu. Başkan Mustafa Cengiz'ın 9 taşınmazla ilgili fonlarla yapacağı anlaşmalar için olağanüstü genel kurul istemesi eski başkan Duygun Yarsuvat'ı kızdırdı. Yarsuvat kürsüye çıkıp ‘Eğer genel kurulu toplarsan biz de bunu seçime çeviririz demesi ortalığı karıştırdı. Cengiz buna ‘Kusura bakmayın genel kurul yapacağım. Ben başkaları gibi pislikleri halının altına süpürmem. Benim gizli ajandam yok' diye yanıtladı. Yani 29 Eylül günü genel kurul çok şeylere gebe. Ama Yarsuvat'ın dediği gibi Liselilerin isteğiyle olay seçimli genel kurula döner mi? Hiç sanmıyorum.

SERDAL ADALI RÜZGARI
Beşiktaş genel kurula gidiyor. Orman yeni bir yönetim peşinde. Ahmet Nur Çebi ile pek anlaşamıyorlardı. Yeni kadroda Ahmet Nur Çebi Hakan Kalkavan, Erdal Karaoğlanoğulları yok. Metin Albayrak‘da olmayacaktı ama sonradan dahil oldu. Fikret Orman heryerde Serdal Adalı ile birlikte çalışmaktan çok mutlıu olduğunu söylüyor. Zaten son dönemi. Fikret Orman bırakırsa Osmanlı Hanedanlığı gibi sanki yerine geçecekte belli.
Takımda Negredo gitti gidiyor. Ben bu satırları yazarken henüz anlaşma tam bitmemişti. Al_nasr kulübü oyuncuyu almak için çaba harcıyor. Bu transferin Beşiktas'a faydası şu; Tam 4.5 milyon Euro yıllık maaş karı. Cünkü bonservisi sadece 1 milyon...

BURAK YILMAZ DENKLEMİ
Trabzonspor Burak Yılmaz ile kaynıyor. Ortada bir para konusu var. Trabzonspor parayı ödemiyor. Burak Futbol Federasyonuna gidiyor ve icraya veriyor. Kıyamette ondan sonra kopuyor. Burak Yılmaz'ın sözleşmesinde yer alan ‘oynamasa dahi prim alır' maddesi Ahmet Ağaoğlu'nu çıldırtmış. Burak şimdi seyirciyi kendi yanına çekmiş bekliyor. Bakalım bu çetrefilli konu nereye kadar gidecek.
Hoşcakalın.
İyi hafta sonları.

YORUM YAP