Ali Gülcü, Silivrili okurlarıyla buluştu

Ali Gülcü, Silivrili okurlarıyla buluştu

29.10.2019 09:34:32

Gazeteci ve Yazar Ali Gülcü, “Aynı Şarkı” ve “Ilık Havada Hoşça Kal” isimli kitaplarını Silivrili okurlar için imzaladı.

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi'nin Ekim Ayı Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında, 26 Ekim 2019 tarihinde Önder Yılmaz Sahnesi'nde, Gazeteci ve Yazar Ali Gülcü ile söyleşi ve İmza Günü etkinliği düzenlendi. Radyo programcısı Kamil Bilici'nin moderatörlüğünde gerçekleştirilen söyleşide Ali Gülcü, dostları ve okurlarıyla buluştu. Silivri Belediyesinin hediyesi olarak katılımcılara dağıtılan kitaplarını imzaladı.
Gülcü, yazarlığa Hürhaber Kurucusu rahmetli Gazeteci İlhan Uygun'un teklifiyle başladığını, hala gazetede yazmaya devam ettiğini, hikâye ve deneme konularının nasıl oluştuğunu katılımcılarla paylaştı.
Sıradan ama derinliği olan insanları, iyi insanları, yalnız insanları, kalbi kırılmış insanları, küsmüş fakat yine de hayata sımsıkı tutunmuş insanları yazılarına taşıyan Ali Gülcü, kasabayı, kasabanın dar sokaklarını, birbirini sırtlamış kiremitleri yosunlu evlerini, bankları, martıları, masmavi gökyüzünü ve denizi de eserlerinde yer verdiğini dile getirdi. Jumbo Ayhan, Kung Fu Hikmet, Arap Zeki, Lapa Kadir gibi kahramanlarından söz etti ve Silivri'yi çok sevdiğini, burada hiç kötü insanla karşılaşmadığını paylaştı.
Gülcü, ikinci kitabı “Ilık Havada Hoşça Kal” adlı kitabını yakın zamanda kaybettiği çocukluk öğretmeni Dr. Seher Tatlıdil Yağıbasan'a ithaf ettiğini dile getirdi. Kitabın başlığını oluşturan hikâye, Kamil Bilici tarafından hazırlanan video eşliğinde sunularak duygusal anlar yaşandı.
Samimi bir sohbet eşliğinde geçen söyleşinin ardından Ali Gülcü, kendisine bu fırsatı sunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'a teşekkür etti.
Gülcü, “Aynı Şarkı” ve “Ilık Havada Hoşça Kal” isimli kitaplarını imzaladı. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, da İmza Gününe katılarak Gülcü'yü tebrik etti ve imzalı kitaplarını aldı.
Renginar SALİ

YORUM YAP