Ali Düşmez, BAL'ın durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu

Ali Düşmez, BAL'ın durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu

15.04.2021 10:38:21

Bölgesel Amatör Lig'de sezon başlama tarihinin mayıs sonuna ertelenmesinin ardından TFF Amatör Kurul Başkanı Ali Düşmez ilk kez bir açıklama yaptı.

TFF Yönetim Kurulu Üyesi, Amatör Kurul Başkanı, TASKK ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez, Kayseri Kent TV'de yayımlanan %100 Spor Programı'na bağlanıp açıklamalarda bulundu. Düşmez TFF olarak pandemi ortamında sağlık ve bilim kurullarının tavsiyeleriyle hareket etmek durumunda olduklarını belirterek, “Ligler mayısın sonunda kesin olarak başlayacak mı?” şeklindeki soruyu “Eğilip bükülmediğimi herkes bilir. Kimse net bir kablo tablo konuşamaz. Vakalar düşerse bilim kurulunun tavsiyesiyle TFF oynatır” dedi.

VAKALAR DÜŞECEK DİYE 17 NİSAN DEDİK

Düşmez özetle şunları söyledi: “Biz Covid vakalarının düşeceğini öngörerek başlangıç için 17 Nisan dedik. Hatta geçen cuma statüyü açıklayacaktık. 1400 maçlı bir formül geliştirdik. 10 farklı senaryo hazırladık. Ben beyaz sayfaya (liglerin hiç oynanmaması) karşı olduğum için bunları ortaya koydum.  Kulüplerimizin istediği her türlü formülü onaylarız. Bizim olduğumuz ortamda kimse amatörleri üvey evlat pozisyonuna düşüremez. Normalde BAL 150 takım, bu rakam 260'lara çıkmışsa bu bir jesttir. Bu istihdam demektir. Olumluluk demektir. Bunu göz ardı etmeyin.”

DÜNYADA MAHALLİ LİGLER OYNANMIYOR

Başkan Düşmez, dünya genelinde ve Türkiye'de birçok spor organizasyonu yapılırken BAL'ın ertelenmesiyle ilgili olarak ise “Sadece üst ligler oynanıyor. Mahalli ligler oynanmıyor. Olimpiyata hazırlanan kulüplere ve sporculara izin var. Fransa'da, İngiltere'de amatörler beyaz sayfa yapıldı. Yeni başlayacak olan Kadınlar Ligi, 16 takımın olduğu, Antalya'da bir otelde 6 günde bitecek, 34 maçın oynanacağı basit bir lig. Futbol Gelişim Ligleri desen hepsi iptal oldu. Bir tek U19 Ligi, sonuçları UEFA'ya yollanacağı için oynanacak. U19 takımları 168 maçla oynuyor” açıklamasını yaptı.

TESİSLER AÇILSIN BEN YARIN OYNATIRIM

TFF olarak önümüzdeki günlerde bilim ve sağlık kurulları ile yeniden istişarelerde bulunacaklarını belirten Başkan Düşmez “Vakalar düşerse, bilim kurulu tesisler hazır derse ben yarın da oynatırım. Vakalar düştü diyelim, kulüpler ‘Mayıs sonu oynayalım' derse biz oynatmak istiyoruz zaten. 266 takımın yüzde 51'i oynamak istiyordur inşallah. Biz kulüplerin ve sporcuların hakkını koruduk. Kimsenin hakkı zayi olmasın diye uğraştık” dedi.

KESİN OYNANACAK DİYEMEM

Düşmez, “Peki mayıs sonunda kesin olarak başlayacak mı?” sorusuna ise “Kesin oynanacak demem. Yetkili değilim” yanıtını verdi.

KAYNAK YERELFUTBOL

 

YORUM YAP