Akşener, 25 Ekim’de açıklıyor

Akşener, 25 Ekim’de açıklıyor

18.10.2017 15:55:12

MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, yeni partisinin kuruluşuyla ilgili açıklamayı 25 Ekim Çarşamba günü, Ankara'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde yapmaya hazırlanıyor.

AK Parti'de belediye başkanlarının istifaları ile kongre süreçleri gecikmeli de olsa devam ederken, CHP'de yeni genel başkan arayışından uzak ilerleyen genel kurul aşamaları sürüyor.
Tüm partiler ve en çok da MHP kendi iç süreçlerinin yanı sıra 2019 ile ilgili üçlü seçim zirvesi konusunda seçmenlerin Meral Akşener'in kuracağı partiye yönelik tavrını da yakın markajda takip ediyor.
Akşener'in seçmen için ne ölçüde alternatif oluşturacağına göre AK Parti'den kopmalar, CHP'ye verilen emanet oylar ve MHP'ye yönelik tükenen ama oy ölçüsünde devam eden potansiyelin kanalize olacağı yeni mecra yerleşmiş siyasete gücünü dayandıranları endişelendiriyor.
Ankara'nın Yenimahalle İlçesi'nde düzenlenecek program için daha önce bir otelle anlaşan daha sonra anlaşmanın iptal edildiğini duyuran Akşener'in, yeni partisinin kuruluş açıklamasını yapacağı yer belli oldu.
Akşener ve ekibi, yeni partileriyle ilgili bilgi verecekleri açıklamayı Nazım Hikmet Kültür Merkezinde yapacak. Meral Akşener'in, 25 Ekim günü önce partinin Kurucular Kurulu ile toplanacağı ardından kurulacak yeni parti için Yargıtay'a başvuruda bulunacağı öğrenildi.
Akşener'in daha sonra toplantının yapılacağı salona geçerek, yeni partisinin adını ve yol haritasını açıklayacağı belirtildi.
Haber Merkezi

YORUM YAP