XXXXX

Akpnin Şanssızlığı, Chpnin Şansı

Genel seçimler yaklaştıkça, anlaşılan muhtarlar taleplerini daha yüksek sesle ve keskin olarak ifade etmeye başladı.
Siyasiler kendi aralarındaki yarışta bulundukları vaatler konusunda sınırları aştıkça seçmenlerin talepleri de aynı yönde ilerliyor.
Söz verilen hizmetin aksaması, kesilmesinin gerekçeleriyle vatandaş ilgilenmiyor. Seçmen taleplerinin karşılığında, sadece istediği şeyin verilmesini bekliyor. Bunun yerine istediği şeyi alamayacağı ile ilgili nedenleri duymak, dinlemek çözüm değil sıkıntıların artmasına neden oluyor. Hele birde o seçmenden oy beklentisi içinde siyasetçiyseniz her attığınız adımı defalarca düşünün derim.
Köprüleri atmayı göze alıyorsanız ne ala! Bir taraftan yıktıklarınız başka yönde kurmanız şart biliyor olmalısınız!? Ancak bir an için unutma lüksünüz var. Sonra en acil şekliyle hatırlama mecburiyetinizin boğazınıza keskin bir bıçak gibi dayanması an meselesi.
Bana sorarsanız var olanı sağlamlaştırmak yeni köprü yapmaktan daha mantıklı. Eğer temellerini çürük atmadıysanız!?
Ulusal gündemimize inen sıradaki “Balyoz” darbesinin yerel etkenlerini tartışmamız kaçınılmaz oluyor.
Ak Parti bu konuda ne derse desin, ilçe teşkilatının Silivri’de özellikle zarar göreceği bir süreç var gündemlerinde. Bu etkinin en keskinini de köylerde hissedeceğiz yeniden. Belki bu yüzdendir Metin Karakaş’ın muhtarlarla buluşmasında siyasi söylemleri bir kenara bırakması.
Tutuklanan emekli askerler, ünlü araştırmacı-gazeteci-yazar Soner Yalçın’ın Silivri Cezaevi’nin yeni konukları olacağı gerçeğinin etkisi ilçemizde AKP’ye kan kaybettirirken, CHP’ye yerel düzeyde ihtiyaç duyduğu moral desteğini pompalayacak. CHP Silivri’de şanslı. Bunun da farkında.
Devamı 16 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP