XXXXX

Aklın Yolu Bir

Geçen özel bir sohbette önemli bir bilgi aldım. Hani ben söyleyince ‘taraflı’ denip inandırıcılığı gölgelenmeye çalışılıyor ya AKP İl Başkanı tarafından benzer değerlendirme yapılmış olduğu ayrıca anlamlı geldi. Paylaşıp paylaşmama konusunda tereddüt ettim. Ama kaynağım sağlam, aktarılanlar da çok mantıklı geldi açıkçası. Konu şu: AKP Silivri İlçe Yöneticileri seçim ‘başarı’larını anlatırken Aziz Babuşçu diyor ki; “Arada 1000 oyluk bile bir fark yok. CHP’nin Belediye Başkanı tek başına, milletvekili olmaksızın 1 aylık çalışmayla yüzde 40 oy aldı. Biz durmadan çalıştık ve milletvekilimiz var yüzde 41 oy kazandık. Başarılmış bir şey yok. Başbakanımızın çalışmalarını ve yapmak istediğini daha iyi anlayın. Meselemiz koltuğa Ali veya Veli’yi oturtmak değil AK Parti ile Başbakanımızın politikalarına güçlü bir destek sunmak.”
Babuşçu, belli ki AKP’nin Silivri’de rehavete kapılmasını istemiyor aynı zamanda CHP ile Özcan Işıklar’ın bölgedeki çalışmalarını da ne denli yakından takip ediyor düşünün.
CHP İl Başkanının, AKP Silivri’nin çalışmalarından zerre kadar haberi var mı acaba? Hiç sanmıyorum...
CHP Genel Merkezi’nin Işıklar’ın genel seçim sürecindeki kişisel çabasını rakip partinin il başkanı kadar  takdir ettiğinden kuşkuluyum. Gerçi gösterdiği çaba ile harcadığı emeği görmemek için nasıl bir körlüğün pençesinde olmalı ki insan?!
Her konuda tabanın meseleyi özümsemesi önemlidir ama tepenin yanlış politikalarını tabanın düzeltme şansı yok denecek kadar az. AKP’nin en önemli şansı tepe kadrolarının bilinçli ve gerçekçi tutumları kuşkusuz. Tabanın bu durumda güvenmesi, inanması zor olmuyor. Beraberlik ve dolayısıyla güçbirliği kolay kolay sarsılmıyor.

Haberin devamı 20.07.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP