Âkif'e Mektuplar Ödül Töreni gerçekleştirildi

Âkif'e Mektuplar Ödül Töreni gerçekleştirildi

25.06.2021 10:58:07

İstiklal Marşı'mızın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve Çayırdere Ortaokulu öğrencisi Elif Kula'nın da ödüle layık görüldüğü Âkif'e Mektuplar adlı mektup yarışmasının ödül töreni yapıldı.

İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ile Eyüpsultan Belediyesi tarafından millî mutabakat metnimiz İstiklal Marşı'mızın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği mektup yarışmasının ödül töreni geçtiğimiz gün yapıldı.

Yarışmayla dijital çağın bizlere unutturduğu mektuplaşma geleneğini yeniden hatırlatılması millî ve manevi değerlerimizi gençlere kazandırılması, millî şuurun bireysel ve toplumsal yaşamdaki önemine dikkat çekilmesi ve kaybettiğimiz kavramları nasıl kazanacağımızın vurgulanması; geçmiş ile gelecek arasında bağ kurulabilmesi amaçlandı.

Yarışma aynı zamanda gençleri yazma konusunda cesaretlendirmeyi ve duygularını ortaya koyabilmelerini kolaylaştırmayı da hedefledi. Büyük şair Mehmet Âkif'le ilgili duygu ve düşünceleri mektup aracılığıyla anlatmayı öne çıkaran yarışma, ortaokul ve liselilerin duygu ve düşüncelerini yazıyla ifade etmelerini desteklerken onların mektuplarını başkalarıyla paylaşmalarına imkân tanıdı.

Eyüpsultan Belediyesi Zal Mahmut Paşa Külliyesinde yapılan ödül törenine İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı'nın yanı sıra Eyüpsultan Belediye Başkanı Sayın Deniz Köken,  Eyüpsultan İlçe Kaymakamı İhsan Kara, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Levent Özil, Eyüpsultan İlçe Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Alper Asım Özer, öğrenciler ve veliler katıldı. Konuşmaların ardından öğrenci ve öğretmenlerine ödülleri sunuldu.

ÇAYIRDERE ORTAOKULU ÖĞRENCİSİ ELİF KULA, ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Ortaokul düzeyinde dereceye girenler şöyleydi;

  1. Elif Siverekli - Sultangazi Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu
  2. Burhan Berk Önder - Beykoz Gündoğdu Nene Hatun Ortaokulu
  3. Narin Gamze Tercan - Maltepe Prof. Abdullah Türkoğlu Ortaokulu
  4. Yusuf Kaya - Avcılar Cihangir Ortaokulu (Seçici Kurul Özel Ödülü)
  5. Elif Kula - Silivri Çayırdere Ortaokulu ( Seçici Kurul Özendirme Ödülü)

Lise Düzeyinde Dereceye Girenler;

  1. Feyza Geniş - Tuzla Mehmet Tekinalp Anadolu Lisesi
  2. Hanife Meryem Kulaç - Kartal Mehmet Âkif Ersoy Anadolu İmam Hatip Lisesi
  3. Ebrar Hacıahmetoğlu - Pendik Velibaba Çok Programlı Anadolu Lisesi
  4. Ayça Hatice Gül - Bağcılar Prof. Dr. Necmettin Erbakan Fen Lisesi ( Seçici Kurul Özel Ödülü)
  5. Esmanur Demirci - Ataşehir Esatpaşa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (Seçici Kurul Özendirme Ödülü)

 

YORUM YAP