Akd Kids ailesinin yeni heyecanları

Akd Kids ailesinin  yeni heyecanları

13.10.2016 10:16:11

2016-2017 Eğitim-öğretim yılına yenilenen eğitimci kadrosuyla giren Akd Kids Silivri Anaokulu, yeni fikir ve çalışmalarını paylaştı.

AKD Kids Silivri Anaokulu, 2016-2017 eğitim-öğretim yılına yenilenmiş kadrosuyla girdi. Sorumlu müdürlüğünü Gökçe Dal'ın üstlendiği, öğretmenlerin yenilendiği ve İngilizce öğretiminin öncelikli olması üzerine iki yabancı öğretmenin görevlendirildiği eğitimci kadrosu çalışmalara başladı. Gökçe Dal'ın girişimleri, öğretmenlerinin de fikirlerini paylaşmaları üzerine geliştirilen yeni etkinliklere ve çalışmalarına dair bilgi aldık.

DAL: YENİ KADRO, YENİ FİKİRLER VE GELİŞMİŞ EĞİTİM SİSTEMİYLE HİZMETİNİZDEYİZ
Dal, gazetemize yaptığı özel açıklamada şöyle konuştu: “Bu sene yepyeni eğitim kadromuz, yeni fikirler ve gelişmiş eğitim sistemimizle yeni 2016-2017 eğitim-öğretim yılına büyük bir heyecanla başladık. Ben aynı zamanda okulun velilerinden biriydim, bu yıl bir de büyük bir sorumluluk üstlendim. Mutlu ve heyecanlıyım. Hayallerimi gerçekleştirme imkanı bulmanın mutluluğunu yaşıyorum. Sağ olsun kurucu müdürümüz Ebru hanım projelerimize destek veriyor ve gerçekleştirmeye başladık bile.

“İNGİLİZCE KONUSUNDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİM VAR”
Öncelikle İngilizce'yi kendi anadili gibiymiş konuşabilen öğretmenlerimizi kadromuza dahil ettik. İki haftadır öğretmenlerimizi derslere yoğun bir şekilde katıyoruz. Çocuklarımız İngilizce konuşmaya başladı bile. Öğrenci mesela su isteyecek, bunu artık cümleyle söyleyebiliyor. Lavaboya gitmek istiyor. Önce Türkçe söylemeye çalışıyor, ancak öğretmeni anlamadığını söyleyince İngilizce'sini henüz yarım yamalak da olsa söylemek zorunda kalıyor. Şu anda bu bile bizim için çok şey ifade ediyor. Şu anda onları İngilizce'ye maruz bırakıyoruz. İki haftada önemli değişimi gördük. Eminim ki sene sonuna kadar tamamen konuşmayı çözecekler. Zaten ilk etapta amacımız hemen konuşmaları değil, uzun bir zaman dinlemelerini istiyoruz. Ondan sonra konuşsunlar. Yine de büyük bir başarı kaydettik. Şarkılar öğrenip söylüyorlar. Geçen senelerden kelime bilgileri de var. Şimdi o kelimeleri cümlelere nasıl dökebileceklerini uygulayarak öğreniyorlar. Onlarda utanma, sıkılma yok. Cümleyi yanlış bile kursa, sonuçta kurması bile büyük bir cesaret. Bu bizim için çok önemli.

“ENSTRÜMANTAL MÜZİK EŞLİĞİNDE IŞIKLIMASALARDA DERSİN İÇİNDE DERS YAPIYORUZ”
2016-2017 eğitim-öğretim yılında yeni bir çalışma olarak ise öğrencilerimizin enstrümantal müzik eşliğinde ışıklı masalarda özel olarak üretilmiş kâğıtlara resim yapması. Kullanılan renkler ve boyanan nesneler hakkında İngilizce sohbetler ediliyor. Bunu okullardan çok masal evlerinde özel atölyelerde görüyoruz ama biz burada yapıyoruz. Bu çalışmayı bir ders olarak yapıyoruz. Mesela resim dersini yapabiliriz. Az önce gördüğünüz gibi mesela zıt kavramları boyuyorlar. Bunu yaparken de İngilizce öğretmenimiz onlara “Ne boyuyorsun?, Hangi renkte boyuyorsun?, Büyük mü küçük mü?” gibi sorular yöneltiyor. Dersin içinde ders yapıyoruz. Çocuklar sakin sakin müziğini dinlerken, zıt kavramları, renkleri, ne boyadığını, onların İngilizce'sini öğrenmiş oluyor. Bu reaksiyon gibi bir şey. Dersi dolu dolu geçirmiş oluyoruz. Işıklı masalarda boyama çalışmasıyla başladık. Daha sonra farklı çalışmalarla devam edeceğiz, sadece boyama ile kalmayacağız. Terapi yönü daha kuvvetli olan etkinliklere de yöneleceğiz. Çocuk deyip geçmemek lazım, onlar da stres oluyor. Enstrümantal müzikle hem rahatlamalarını sağlıyoruz. Çok değişik etkinlikler yapacağız. Mesela röntgenler getireceğiz. Fen derslerimizde ışıklı masalarımızda onları inceleyeceğiz. Kum terapisi yapacağız. Şu anda yaptığımız bu çalışmalar başka okulda yok.

“GÜZEL BİR HARMONİYİ YAKALADIK”
Kurucumuz benim fikirlerime destek veriyor. Öğretmenlerimizle beraber oturup beyin fırtınası yapıyoruz. Birlikte karar veriyoruz. Çok güzel bir frekans yakaladık. Bizim yönetim anlayışımız, “Bunu dedim bu yapılacak” değil. Öğretmenlerimizin fikirleri bizim için çok önemli. Karşılıklı anlayış içinde çok güzel bir harmoniyi yakaladık. AKD Kids dünyası farklı bir dünya. Şimdi yaptıklarımız sadece başlangıç. Devamında çok daha güzel işler başaracağımızdan eminim. Verimli ve güzel bir çalışma yılı olsun inşallah.”


Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Silivri Taekwondo Kulübü
Sonraki »

YORUM YAP