AK Partili Tekin’in meclisi geren konuşması...

AK Partili Tekin’in meclisi geren konuşması...

13.07.2020 10:53:52

AK Parti adına söz alan Ömer Tekin, CHP'lilerin uyarılarına daha sert bir üslupla yanıt verince mecliste hareketli dakikaların yaşanmasına yol açtı.

Faaliyet Raporu ile ilgili AK Parti adına söz alan Ömer Tekin, Silivri Belediyesi'nin faaliyetlerinden ziyade Hükümet icraatları ve İBB'yi hedef alan açıklamalarda bulundu.
TEKİN: SÖYLEMLERİNİZ
VE EYLEMLERİNİZ
BİR OLMAK ZORUNDA
İşte Tekin'in Silivri Meclisinde yeni dönemde ilk ‘oturum terk etme vakası'nın yaşanmasını ateşleyen konuşması: “Süheyl Kırkıcı hükümetin salgın döneminde belediyelere yapılacak yardımları engellediğini iddia etti. Siz Başakşehir Şehir Hastanesi'nin asfalt yollarını yapacaktınız da hükümet mi engelledi! Siz Haliç'i temizleyecektiniz de hükümet mi size “temizlemeyin” dedi! Biyolojik arıtma yapacaktınız da hükümet mi size “Yapmayın” dedi. Taban fiyatı 1 lira olan maske alacaktınız hükümet mi size “3 liralık alın” dedi! Söylemleriniz ve eylemleriniz bir olmak zorunda.

“AKLINIZI ÜRETMEYE DEĞİL DE ALGI YÖNETMEYE VERMİŞSENİZ HİÇBİR ANLAMI YOK BU İŞİN”
İnsanların karşısına geçip “Benim vicdanım var” demeyin hiçbir anlamı yok o vicdanınız eğer sizin içinizi sızlatmıyorsa? Ben CHP'nin geneli için söylüyorum. İnsanların karşısına geçip “Benim göğüs kafesimin içinde kalp var” demenizin de anlamı yok eğer o kalp fakirin, yetimin, mağdurun derdi için çarpmıyorsa. “Kafatasımda akıl var” demenizin anlamı yok eğer doğru fikir üretmiyor vesayet güçlerine kiraya verilmişe. Aklınızı üretmeye değil de algı yönetmeye vermişseniz hiçbir anlamı yok bu işin.”

YILDIZ'IN MÜDAHALESİNE TEKİN'İN CEVABI BARDAĞI TAŞIRDI
Konuşmaya bu noktada müdahale eden CHP'li Melih Yıldız'ın seviye ve saygısızlık tepkisi üzerine Tekin'in “Söylemlerim seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe girişimine varacak Canan hanım kadar küstah değil. Ecdadı Fatih Sultan Mehmet'in türbesine elleri arkasında giren Ekrem İmamoğlu kadar saygısızca değil” savunması üzerine CHP'liler meclisi terk ettiler.

TEKİN ÖZÜR DİLEDİ,
CHP'LİLER MECLİSE GERİ GELDİ
Başkan Yılmaz'ın CHP, MHP ve AK Parti Grup Başkan Vekilleri ile yaptığı görüşmenin ardından meclis devam ederken, Tekin de yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi, yaşananlardan dolayı üzüntüsünü dile getirdi.
Sevginar SALİ

YORUM YAP