XXXXX

Ak Partide Karakaş, Tek Listeye Doğru

AK Parti’nin merakla beklenen ilçe kongresinde izlenecek stratejiler yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
Yüksek ihtimal Metin Karakaş’ın tek listeyle kongreye girmesi beklenirken, muhaliflerin ancak birleşmesi halinde ikincisinin hazırlanma ihtimali var.  
Karakaş’ın Ocak ayında yapılması beklenen kongrede aday olacağı ilçe yönetim listesinin 2014’te belediye başkan adayı olması durumunda muhtemel meclis üyesi kadrosu olacağı düşünülürken, oldukça sürpriz isimler kulislerde tartışılmaya başladı bile.
Akgün Duru, Mutlu Memiş, Mustafa Saral gibi yeni ama herkesin tanıdığı ve kendi alanlarında başarılı isimlerin Karakaş’ın, siyasi hedeflerine devamı açısından önem taşıyan, listesinde yer alacak isimler olması bekleniyor. Spordan siyasete transferlerin beklentiler doğrultusunda sonuçlanması önümüzdeki dönem geçmişe nazaran çok daha olası görünüyor.
Sezgin Emir, Lütfü Vardar, Tamer Şişman ve Yusuf Köroğlu, Karakaş’ın yola devam kadrosunda yer almayacağına dair isimleri geçen kişiler.
Başka isimler ile ilgili çeşitli duyumlarımı henüz paylaşma zamanı ise gelmedi...
Şu anda mevcut olan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Grubu ile CHP arasında muhtemel transferler, yer değiştirmelerin sürpriz olmayacağı görüşü giderek güçleniyor. Böyle bir düşünce içinde olanlar için önümüzdeki süreç en makul. Seçimler üstü böyle bir yer değişikliğine dair anı kamuoyunun bilincinde halen tazeyse, zarar verebilir eylem sahibine. Ama malum biz toplum olarak pek çok şeyi çabuk hafızamızdan sildiğimiz için seçimlere 2 yıl kala yapılan en radikal değişikliği bile unutabiliriz.

Haberin devamı 06.09.2011 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…



YORUM YAP