AK Parti turnuvasında ikinci hafta maçları oynandı

AK Parti turnuvasında ikinci hafta maçları oynandı

7.04.2016 15:18:48

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu'ndaki Çırpıcı Spor Tesisleri ile İBB Maltepe Tesislerinde gerçekleştirilen turnuvada, her hafta 11 karşılaşma oynanıyor. Turnuvada AK Parti'nin ilçe teşkilatlarını temsilen 39 takım mücadele ediyor.

19 Mayıs'ta sona erecek
Toplam 8 hafta sürmesi planlanan turnuvada takımlar, 1'i 4'lü, 7'si ise 5'li olmak üzere 8 grupta lig usulü müsabakalar oynayacak. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, bir üst turdan itibaren tek maç eleminasyon sistemine göre mücadelelerini sürdürecek. Öte yandan, turnuvayı ilk 4 sırada tamamlayacak takımların, 19 Mayıs Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında, Arnavutluk, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya ve Sırbistan'dan (Sancak) birer takımın davetli olduğu özel turnuvada da yer alacakları belirtildi.
Turnuvanın final maçında Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu'nun da forma giymesi beklenirken, ikinci haftada alınan sonuçlar şu şekilde:
Ataşehir 6-3 Maltepe
Şile 17-1 Kadıköy
Kartal 4-1 Pendik
Ümraniye 8-3 Adalar
Sancaktepe 6-4 Tuzla
Çekmeköy 6-0 Üsküdar
Silivri 3-3 Sultangazi
Esenyurt 8-2 Bahçelievler
Sarıyer 5-0 Beşiktaş
Başakşehir 17-2 Avcılar

Bayan Başkan'dan tam destek
Futbol turnuvanın dün oynanan karşılaşmasında geçtiğimiz sezonlarda 2 defa şampiyonluğa ulaşan Silivri ile Sultangazi karşılaşırken, müsabakayı Milletvekili Sayın Tülay Kaynarca, İstanbul'un ilk Kadın İlçe Başkanı olan Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan ile birlikte izledi. İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş ve Turnuva Tertip Komitesi Başkanı Serhat Karadağ'ın da takip ettiği maçta Sultangazi, turnuvanın favorisi olan rakibi karşısında olağanüstü mücadele ederken, 3-3 sonuçlanan maçta Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan'ın takımına verdiği destek görülmeye değerdi.
Engin AKIN

YORUM YAP