XXXXX

Ak Parti Silivri’nin Bulgaristan açılımı

Bosna Hersek'in ardından Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş'ın Balkanlar açılımı tüm hızıyla sürüyor. Bosna Hersek ziyaretinde son derece mutlu olan Karakaş, Bulgaristan'ın Glavinitsa ve Dulovo ilçelerinde vatandaşlarla gerçekleştirdiği iftar buluşmalarının ardından, "Keşke daha önce bu çalışmaları yapmış olsaydık” şeklinde pişmanlığını dile getirdi. Bulgaristan'daki Türklerin, Türkiye özlemleri o denli içten ve samimiydi ki bu buluşmalara ne mesafeler ne de sınırlar engel olacak gibi değil. Türkçe konuşan siyasetçiler duymaya, ilgiye hasret bırakılan bu insanların Silivrili misafirlere bakış açısı çok hoştu. Yıllarca Türk kimlikleri bastırılan, şehir merkezleri yerine köylerde yaşamlarını sürdürmek zorunda bırakılan insanlara özel program düzenlenmesine şahitlik etmekten biz de Hürhaber olarak çok mutlu olduk.
2004-2009 döneminde Ak Parti Silivri Belediye yönetimi ve bölgemiz işadamlarının destekleriyle yıkılmaya yüz tutan Glavinitsa'nın Hacıoğullar köyündeki camisi, Hüdayim Tuna'nın çabalarıyla yenilendi. Köy halkı camilerine gözlerinin içi gibi bakmış. Genç hocalar, kuran kursu nöbetini devralıp, çocuklara gönüllü olarak dini eğitim veriyor. Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ziyareti esnasında kuran kursunda bulunan öğrencilere bisiklet sözü verdi. Daha ertesi gün satın aldığı bisikletler de camiye getirilerek, kuran kursu hocasına teslim edildi.
Caminin eksik kalan yönlerinin tamamlanması için Karakaş ve Tuna, kapsamlı bir inceleme yaptı. Yeni ziyaretlerin yolunu açacak destek sözü eminim en kısa sürede yerine getirilecek.
Deliorman'da Türk nüfusunun en kalabalık olduğu ilçeler olarak öne çıkan Glavinitsa ve Dulovo'da Türk ve Bulgar hakları barış içinde yaşadığı dikkat çekiyor. Ama Türkler'in, Türkiye özlemi her bakış ve sözde kendini hissettiriyor. Bulgaristan Türkleri yıllardır gizlemek zorunda bırakıldıkları Türk kimlikleriyle artık açıkça övünüyor.
Bulgaristan'da son günlerde tekrardan kendini ciddi şekilde hissettiren ekonomik krizin etkisinde Türk Başkanların yerel yönetim çabaları desteğe ihtiyaçlarıyla dikkat çekiyor. Türkiye'den belediyecilik ve siyaset konularında faydalanacakları çok fazla nokta var. Karakaş ile ekibinin bu anlamda oluşturduğu köprü son derece anlamlı ve faydalı olacaktır.
Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş ve ekibine, İBB'ye desteklerinden dolayı kendi adıma teşekkür etmek istiyorum. Bizlere yürek ve kapılarını açan Glavinitsa, Hacıoğlulları halkı (Enişte diye diye bağırlarına bastılar) ve Dulovolulara da teşekkür borçluyum.
Bu ziyaret Hacıoğulları halkı ve Glavinitsa Belediyesi kadar Silistra'da bulunan 500 yıllık Kurşunlu Camisi için de güzel umutların başlangıcı oldu. Sonuçlarını da ilerleyen günlerde paylaşmak dileğiyle.

***

Glavinitsa'da iftar salonuna yaklaşırken, sokakta gördüğü esnaflarla selamlaşmayı ihmal etmeyen Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, siyaseti yaşam tarzı olarak benimsediğini adeta kanıtladı. Bulgaristan'ın Glavinitsa ilçesinde gördüğü her kişiye selam vermeyi ihmal etmediği gibi, insanlar ile yakın diyaloglar kurmayı ihmal etmedi.
Ak Parti'nin "göçmen” kesimden almayı başaramadığı desteğin kazanılamayacak bir şey olmadığını Karakaş, bir ziyaretle ortaya koydu. Bulgaristan'daki Türkler'in bir Ak Parti önyargısı yok. Türkiye'ye göçen yakınlarının neden olsun? Ak Parti'nin ilgisiz bıraktığı, belki de bugüne kadar öncelik listesinde ilk sıralara koymadığı için göçmenlerden istediği desteği alamadı. Siyasetin, malzemesi insan! Ne kadar çok insan kazanırsanız o kadar güçlü bir temsil oluşturursunuz. Bulgaristan'daki insanlar Silivrili konuklarını karşılarken A veya B partisinin siyasetçisi diye bakmıyorlar, "Türkiye'den misafir gelmiş” diye karşılıyorlar. Bulgaristan'daki Türkler için Türkiye çoğunlukta ‘hasret' demek. Ya gelip göremedikleri için, ya da buraya gelen yakınlarına yönelik duydukları özlem ile ifade ediliyor.
Karakaş'ın söylediği gibi umutlarımız, sevinç ve hüzünlerimiz hep bir!

YORUM YAP