XXXXX

Ak Parti’nin Silivri hedefleri...

Dün sabah Ak Parti İlçe Teşkilatı'nda Başkan Metin Karakaş ve yönetim kurulu üyelerinin davetlisi olarak sabah kahvaltısına katıldık. Ak Parti'de bir süredir devam eden sabah buluşmaları programına dahil olarak siyasi çalışmaları hakkında bilgi aldık, basından beklentileri ve önerilerini sorduk.
Metin Karakaş'ın gündemi her zamanki gibi yoğun. Siyasi hedefler, yatırımlar, hizmetlerini soluksuz anlatıyor. Ekibindeki kişiler de aynı ciddiyetle baş koydukları davanın seyrine ortak oluyor.
Ak Parti'nin ne denli büyük bir ciddiyetle çalıştığı herkesin malumudur. Karakaş, "En güçlü siyasi partiyiz” derken, orada da söyledim ‘En ciddi çalışan parti olduğunuz kesin!'... Alışık olduğumuz siyasi parti çalışmalarının çok ötesinde, kurumsal bir yapı içerisinde herkesin yerini ve hududunu bildiği, aynı zamanda ağırlığı olan bir yapı söz konusu. Bu Silivri'ye de özel bir şey değil, genel anlamda Ak Parti'nin 10 yıllık iktidar serüveninde geliştirdiği bir ciddiyetten söz ediyoruz.

KARAKAŞ, PLANLAMA SÜRECİNİN ÖNEMİNE İŞARET ETTİ
Karakaş, gündemlerindeki çalışmaları anlatırken, planlardan başladı. Planlama sürecinin ne denli önemli olduğunun üzerinde durdu. Eğitim alanında ihtiyacını hissettiren, mutlaka gelecek koşullar düşünülerek hayata geçirilmesi gereken yeni okul yatırımlarının gündemlerinde olduğunun altını çizdi. Basın Kent 1'in arkasına ilkokul ve cami, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin üst tarafı ile Murat Çeşme'ye yeni okul kazanımlarını anlattı. Ak Parti İlçe Başkanı, "1,5 yılın sonunda Silivri'de planları onaylanmamış bir metre kare bırakmayacağız. Alt yapı üst yapı bir şekilde olur ama planlar en büyük çalışma ve gelecek neslin doğru yetişmesine öncü olur” dedi.

ESKİ DEVLET HASTANESİ YERİNE CAMİİ
Kiptaş 2'de yapılan camiinin güzelliğinden söz ederken, merkezde Piri Mehmet Paşa, Alibey ve Fatih Camii'nin ihtiyaçları karşılayamadığını söyledi. Ve Piri Mehmet Paşa Camii'nde hedeflenen restorasyon çalışmasının en az 1 yıl süreceğini bu zaman zarfında da ibadete kapatılacağına dikkat çekerken, eski devlet hastanesi binasının yerine yeni küçük bir cami yapılması için girişimlerinin olumlu bir yönde ilerlediğini müjdeledi. Altı otopark, yeşil alanı geniş küçük bir cami… Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın camileri halka açmak ile ilgili projesini de hatırlamamız gerekir.

1 NOLU SAĞLIK OCAĞI, SAĞLIK KOMPLEKSİ OLUYOR
1 Nolu Sağlık Ocağı'nın sağlık kompleksi olması ile ilgili girişimleri hakkında da bilgi veren Karakaş, aile hekimlerinin geçici olarak taşınacağı, çalışmaların bitiminde tekrar buraya döneceklerini söyledi.

HAVAALANI KONUSUNDA ALTERNATİF SİLİVRİ
Havaalanı konusunda Silivri'nin sönen umutlarını yeniden canlandıracak açıklamalarda bulundu Karakaş… Kemerburgaz konusunda ciddi çekincelerin olduğunu ve ibrenin yeniden Silivri'ye doğru dönebileceğini söyledi. Havaalanı projesinin Silivri ile adeta özdeşleştiğini belirten Ak Parti İlçe Başkanı, "İnşallah planlar Silivri'ye döner” diyerek bu konudaki gelişmelere ilişkin beklentisini aktardı.
"Silivri'ye muhalefetin hizmetle yapıldığını öğrettik” diyen Karakaş, İBB ve Hükümet yatırımları konusunda ilçemize önemli katkılar sunduklarını ifade etti. "Hiçbir zaman engelleyen anlayışta olmadık, hizmetler söylendiği zamanda olmayınca biz de ciddi baskı hissettik” diyen Karakaş, gecikmelerin konular ve olayların kendi koşullarından, kaynaklandığını anlattı. "Hangi sözü verdiysek yaptık, yapamayacağımız sözler vermemeye çalıştık” şeklinde siyasi çalışmalarının çerçevesini tanımlayan Karakaş, 1 Katrilyon TL'lik yatırım sözü verdikleri iktidar dönemine hazırlıklarını anlattı.
2014 seçimlerinin ardından Silivri'de iktidar olacaklarına yönelik inancın altını çizen Ak Parti İlçe Başkanı, ekibiyle birlikte 5 yılda 1 Katrilyon yatırımın plan, proje ve hazırlıklarını yaptıklarını söyledi. Seçimleri kazandıktan sonra zaman kaybetmemek ve 1,5 ay içinde Silivri'yi şantiyeye dönüştüreceklerini belirten Karakaş, o meşhur sözü "Silivri'nin kalbine hizmetle gireceğiz” cümle olarak görüşmemiz boyunca ilk defa hiç kurmamış olsa da tüm sözleriyle tam da bu iddiasını anlattı.
Seçimlerin siyaset ve yerel yönetim süreçlerinde bir kaosa neden olduğunu belirten Karakaş, bu süreçte zaman kaybetmeme kararlıklarının altını çizdi. Kamuoyu yoklamaları ve arazi çalışmalarında halktan birebir çok güzel tepkiler aldıklarını paylaşan Karakaş, "Bizim dönemimizde belediye, teşkilat ve Silivri halkına hesap verecek” dedi.

Ak Parti'de başta da söylediğim gibi ciddiyet ve kararlılık var… Muhalefetteki güçlerini, iktidara dönüştürme potansiyeli hakkında son kararı Silivri halkı verecek!

YORUM YAP