XXXXX

AK PARTİ’NİN SABAH KAHVALTILARI

AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın bir süredir başlattığı ve istikrarlı bir şekilde sürdürdüğü dernek ve meslek kuruluşlarıyla sabah kahvaltı programlarına daha önce değinmediğimi fark ettim.
Uygulamanın bir siyasi parti için ne denli doğru ve yararlı olduğunu belirtmek gerekir. Eksiklikler kadar doğru uygulamaları da belirtmeliyiz.
Onlar da yararını gördüler ki, kararlı bir şekilde sürdürüyorlar…
Siyasi çalışma yöntemleri üzerine bir çözümleme örneği olarak da görebilirsiniz yapacağım değerlendirmeyi.
Kimin yaptığına bağlı kalmadan ne işe yaradığına odaklanırsanız herkes kendisi için faydalı yanlarını görecektir…

AK Parti’nin kuruluşundan bu yana kapısından içeri girmeyen, buna ihtiyaç duymayan pek çok insanı dernek veya üye oldukları sivil toplum kuruluşuna yönelik davetle misafir etmek bir inceliktir.
Bu incelik içerisinde partiye en tepkili kişi ya davete icabet etmez ya da tepkisini bir kenara koyar misafirliğini bilir, ev sahibine ayıp etmez, nezaketle karşılık verir.
Belki de daha önce kurulamayan bir iletişim böylece karşılıklı hoşgörü içerisinde sağlanır veya öncesindeki yanlış temasların bertaraf edileceği ortam oluşturulur.
Yani insanlar AK Parti’nin kapısından içeri giriyor…
***
Programın başlayıp istikrarlı bir şekilde sürdürülmesi, teşkilatın kurumsal yapı artılarından biri olarak ortaya çıkıyor.
Üç dernek, birkaç sivil toplum kuruluşu ile görüşmeler yapılıp, sonlandırılsaydı bu program tutarsızlık, istikrarsızlık oluşurdu. Ama hayır aylardır devam ediyor…
Yani çok basit bir hareket ve düzenleme ile AK Parti başlattığı işi sonuna kadar devam ettirir mesajı veriliyor…
***
Mensup oldukları dernek veya kuruluş temsilcileriyle AK Parti’ye gelen insanlar bir yabancılık çekmiyor.
Zaten çok bildiği bir çevre ile geldiği yeni taşınacağı ortamın baskısı azalıyor, rahat bir sohbet ve değerlendirme fırsatı oluşturuluyor...
Gelen nereye geldiğini biliyor. AK Parti söz konusu dernek veya STK’ya gitse, orada partiye sert şekilde muhalefet eden biriyle kendi sahasında karşı karşıya kalma riskini de bertaraf etmiş durumda…
Yani; kolay, risksiz, koşullarını kendinizin kontrol ettiği ortamda, sağlıklı iletişim…
***
Toplantıların sabah olması…
‘Teşkilat ve Başkanı sabahın erken saatlerinde mesaiye başladı, sabahtan akşama kendi partilileriyle dar çerçevede değil toplumun her kesiminden kişilerle yakın temastayız’ mesajını veriyorlar, almayan da kendi bilir…
 
Bu uygulama biraz da şundan dikkatimi çekti; Ben Karakaş’tan farklı olarak kendi ellerimle hazırladığım kahvaltı ve yemeklerde birçok kişiyi, aşçılık konusundaki iddiamı da ortaya koyarak, ofisimde ağırladım. Siyasetçi ile bürokrat ve gazeteci arasındaki ilişki saman alevi gibidir.
Bir anda parlar, yanar ve söner… Ama bir masada oturduğunuz, aynı yemeği paylaştığınız, ekmeğinizi bölüştüğünüz insanlar ile aranızda doğan samimiyet çok kıymetlidir. Ona daha çok özen gösterirsiniz, tecrübeyle sabit.

YORUM YAP