XXXXX

AK Parti’nin adayları...


Adı AK Parti’nin aday adayları arasında anılan Yetgin Çavdar’ın partisinin yerel seçim strateji toplantılarında boy göstermesi ile birlikte gözler bir kez daha üzerine odaklandı. Çavdar’ın adaylık beklentisi olabilir ancak aday adayı yarışına girmesini beklemiyorum açıkçası. AK Parti belediye başkan aday adayı listesinde eski isimler elenirken, yerlerine daha çok yeni adlar kendini yazdırmayı başarıyor…
Tecrübeli kadrolara da bu gençlere yol göstermek ve destek olmaktan geriye kalan fazla bir şey yok.
Parti kaynaklarından edinilen bilgilere göre; AK Parti Merkez Yürütme Kurulu dün 6,5 saatlik toplantısında yerel seçim ve çözüm sürecini görüştü. 520 merkezde 480 bin denekle yapılan yerel seçim anketinin sonuçları ve bunlara paralel hazırlanan raporlar değerlendirildi.
Cuma günü Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda dünkü toplantıda ele alınan bilgiler bir kez daha masaya yatırılacak. Temayül yoklamalarının ardından 24 Eylül’de Merkez Yürütme Kurulu’nun yerel seçim sürecindeki adaylar hakkında nihai kararını vermesi bekleniyor.
Büyükşehir ve ardından ilçe belediye başkan adayları açıklanacak... Genel Merkez parti oyunu bulunduğu bölgede arttıracak adaylar üzerinde yoğunlaşıyor.
Bu gelişmeler ışığında AK Parti’de bugüne kadar alışık olduğumuz bir aday adaylık sürecinden farklı seyir izleyeceğimiz algısına kapıldım. 24 Eylül’de Büyükşehir Belediye Başkanı belirlendikten ve kısa bir süre içinde ilan edildikten sonra ilçe belediye başkanlarıyla ilgili karar aşaması da işleyecek.
Eylül sonunda en geç Ekim ayı içerisinde yerel seçimler hakkında birçok sorunun cevabını öğrenmiş olacağız muhtemelen…
Ama şu bir gerçek ki AK Parti kimin aday adayı olduğuna bakmayacak, uygun gördüğü ismi aday yapacak, süreci hazırlayacak… Kazanması için ihtiyaç duyulan desteği de Genel Merkez ve İl Başkanlığı’nın da sunacağından kuşku yok.
Yani AK Parti’de aday adaylarının birbirine karşı nezaketi korumasının bir sırrı da bu; aday adaylarının birbiriyle rekabeti ve yarışı değil parti organları adayın kimliğine karar verecek. Kendi aralarında bir mücadeleye girişmeleri ancak kendi ayaklarına kurşun sıkmak tehlikesini beraberinde getirme sonucunu verebilir.

HOŞ GELDİN SEBİLE RÜYA

Nevin ve Aydın Doğar çiftinin kızları Cumartesi günü dünyaya merhaba dedi. Aydın Doğar kızına annesinin ismini verdi. Abi olan Berk’i, tekrardan anne ve babalık heyecanını tadan Nevin ve Aydın Doğar çiftini kutluyor, mutluluklar diliyorum...

YORUM YAP