XXXXX

Ak Parti Kavaklıda Moral Depoladı

Ak Parti 2011 yılının ilk Danışma Meclis Toplantısı’nı Kavaklı’da gerçekleştirdi. Bölge halkı ile daha kolay ve etkili iletişim kurma amacına Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge’nin paylaşımları yerinde bir katkı sunmuş kuşkusuz. Bürge, göçmen kökeni ve Trakyalı üslubu ile yerel yönetim başarılarından örnekler sunarken, Ak Parti vitrinine ilişkin de bakış açıları genişletiyor. Ak Parti’nin Kavaklı’da Tamer Akın gibi bir şansı var zaten, mahallede alınan oylar da geçmiş dönem için tatmin edici olmakla birlikte artış sağlamanın yolları aranıyor doğal olarak.

GÜRSU İDDİALI
Silivri Ziraat Odası seçiminde karar günü yarın. 36 delegenin kararı yüksek ihtimal Aygören Atınç ve Metin Gürsu arasında gerçekleştirilecek. Nezaket içerisinde bir görev yarışı. Gürsu, muhtar olması asabiyle ve bu alandaki tanınırlık ile ilişkilerinden yola çıkarak köy ve mahallelerde ciddi bir desteği arkasına almış görünüyor. Muhtarların desteğini de keza aynı şekilde. Gürsu oda yönetiminde edindiği tecrübeleri hedef belirlemesinde değerleyip toparlamış. Oldukça iddialı, kazanacağına dair duyduğu güven ile birlikte bir o kadar çıkacak her türlü sonuca hazırlıklı olduğunu söylüyor. İyi olan kazansın!

SOKAK KÖPEKLERİ
Sokak köpekleri ile ilgili Silivri’nin yaşadığı sıkıntı herkesin malumu. Özellikle yapılanmaya yeni açılan bölgelerde bu sıkıntı daha bariz olarak hissediliyor. Konuyla ilgili bir sorun yaşadığında vatandaşın aramak için aklına ilk gelen yer Zabıta oluyor. Zabıtalar konunun kendileriyle doğrudan alakalı olmadığını, asıl yetkili birimin Veteriner Müdürlüğü olduğunu belirtiyor. Buna rağmen vatandaşlar için sakınca oluşturan sokak köpeklerini mümkün olduğu ölçülerde yakalayarak barınaklara taşıdıklarını paylaştılar. Kısırlaştırma, aşı ve kontrolleri yapılan sokak köpeklerinin barınaklarda çok uzun zaman tutulamadığı, serbest bırakıldığını aktaran yetkililer, bunun üzerine Zabıtaların karşı karşıya kaldığı yenilenen şikayetler karşısında yapacak hiçbir şeylerinin olmadığını vatandaşın bilmesini istiyor.
Zabıta ve konuyla ilgili diğer yetkililer toplanan sokak köpeklerini yok edemeyecekleri ve sonsuza kadar barınakta alıkoyamayacakları için aynı tarzda şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor.

 
Devamı 23 Şubat 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP