XXXXX

Ak Parti Hedefe Kilitlendi

Ak Parti yoğun bir ön hazırlık süreci ile gittiği ilçe kongresini gerçekleştirdi. Çok sayıda davetlinin ağırlandığı kongreyi Karakaş, öncesinde düğüne benzetti ve herkesi davet etti. Biraz da misafirlerin etkisiyle kongredeki siyasi üslupta nezaket ağırlıktaydı. Tabi ki yerelde muhalefet olmanın gereği olarak iktidara, üstü kapalı eleştiri ve mesajlar yollandı ama genel havaya baktığınızda, il yöneticileri, milletvekili ve bakanlar son derece ölçülüydü, kendi icraatlarını anlatmakla yetindi.
Her kesimden kişinin buluştuğu alan sadece izleyici koltukları değildi. Karakaş, “Silivri’ye hitap eden bir yönetim listesi” derken, her kesimden kişileri Ak Parti’de buluşturma iddiasını öne sürdü ve büyük ölçüde gereğini yerine getirmiş görünüyor. Yüzde 50 oranındaki değişiklik radikal bir değişim Ak Parti için ama ciddi hedefleri olan bir teşkilat buna takılmadan, amacı doğrultusunda çalışmaya devam eder, etmeli. Bu konuda Ak Parti, yetkiyi ilçe başkanlarına bırakmaz zaten. Karakaş’ın oluşturduğu liste, İl Başkanlığı’ndan onay alamasa zaten çok farklı bir hal alırdı. Tıpkı 2011 genel seçimlerinde Ak Parti Silivri’de 1. çıkmamış olsaydı bugün çok farklı konu ve konukları tartışıyor olacağımız gibi. Ak Parti için Silivri’de Metin Karakaş bir şans. Şu şartla; şansı iyi kullanması gerekiyor. Hata yapma hakkı kalmadı Karakaş’ın. Bundan sonraki süreçte çok daha dikkatli davranmak zorunda. Zaman da önemli siyasetin keskin virajlarını yoldan çıkmadan geçmek de. Hem İlçe Başkanı hem de Ak Parti’nin 2014’te en güçlü belediye başkan aday adayı olmak cesaret ister. Aday adayı olarak bir strateji belirlersiniz ve takip edersiniz ama omuzlarınızda bir de ilçe başkanlığı sorumluluğu varsa işler çok daha karmaşık bir hal alıyor. Karakaş, bir demecinde “Kolayı sevmem, bana çok zor geliyor” demişti. İlçe Başkanlığı’ndan feragat edip, seçime 6 ay kala belediye başkan aday adaylığına başvurabilirdi. Hatta önümüzdeki süreçte genel seçimlerde ilçe başkanı olarak Silivri’de Ak Parti’yi tarihinde ilk kez 1. yapan sıfatıyla epey de güçlü bir referansa sahip olurdu. Rakiplerinin hiçbiri böyle bir başarıyla kendisiyle yarışamaz, durum ortada.
Metin Karakaş’ı seversiniz sevmezsiniz, siyasetin duygusallığı yanı sıra bir mantığı, 2014’e kadar da yürünecek kocaman bir yol var. Ama şu bir gerçek ki belediye başkan aday adaylığı ve adaylık konusunda ihtiyaç duyacağı yönetim desteği için şimdiden sıkı bir hazırlık içerisinde. İl başkanının açıklamaları özellikle önemli bir mesaj, Karakaş’a, “Sazı eline al diyor” daha fazla izahata gerek olmadığını düşünüyorum…

Haberin devamı 10.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…


YORUM YAP