XXXXX

AK PARTİ’DE YEREL YÖNETİMLER DANIŞMA MECLİSİ

Ak Parti Silivri İlçe Teşkilatı'nın Eylül ayı Danışma Meclis Toplantısı bu akşam saat 19.30'da gerçekleştirilecek. Gündem yerel yönetimler konulu, milletvekilleri, il yönetim kurulu üyelerinin katılımı bekleniyor.
***
Seçimlere bir yıl kala, Silivri'de iktidara en yakın teşkilatlarından biriyseniz yapacak çok iş, gidilecek yolunuz fazla olur.
Ak Parti'nin Silivri'de yaptırdığı anketlerde aldığım bilgilere göre partinin oyu adayınkinden yüksek olarak belirlenmiş. CHP'de ise tam tersi bir sonuç çıktı yapılan son kamuoyu anketinde, yani Işıklar %51, CHP %42. Tabi Işıklar, hali hazırda partinin belediye başkanı.
Ak Parti, kimleri aday olarak sordu tahmin ediyorum ama emin değilim. Sorduğu isimler dışında öneri olarak da isim istediği söyleniyor. Bu sonuçların ardından İl Başkanlığı tarafından Karakaş'a "parti içi muhalefetle uzlaşma yoluna git” talimatı verildiği de yoruma son derece açık.
Ak Parti'de gündemden düşmese de "Daha önce seçim kaybetmiş olan isimler aday gösterilmez” kriterinin işletileceği konuşulmaya devam ediyor. Henüz yüzde yüz bir kesinlik olmasa da Tahir Sert ve Hüseyin Turan şıkları böyle bir durumda otomatik olarak adaylık durumundan elenir.
Numan Kurtulmuş'un Ak Parti'ye katılması hatta ve hatta siyasi kulislerde yeni başbakan olarak değerlendirilmesine dikkat çekenler Metin Karakaş'ın Aziz Babuşçu ile yakınlığından sonra Genel Merkez ayağında da çok güçlü bir desteğe kavuşacağını tartışıyor.
Gelinen nokta ve görünen tabloda Karakaş'ın adaylık yolunda yapması gerekenler; Silivri'de destek arayışını hızlandırması, parti içinde muhalefeti kazanması olarak dikkat çekiyor.
Ak Parti, kuruluşundan itibaren Silivri'de bu dönem en rahat ortamı içinde. Milletvekillerinin bölgede yaptığı çalışmalar etkileyici. Gerçi CHP'nin bölge milletvekilleri de bu konuda iddialı. MHP'nin Meral Akşenir'i dünyaya bedel uzun zamandır Silivrili seçmenlerin çok ayrı bir yere koyduğu isim kendisi.
Genel siyasette Ak Parti açısından ise durum epey karmaşık. Ciddi ciddi istesek de istemesek de güvenlik sorunumuz olduğunu, terörle mücadelede etkin bir üstünlük hükümetin sağlayamadığını kabul etmek zorundayız. Eleştirmek bizi terör belasından kurtarmıyor ama gerçekler de söylenmeli ve buna göre tedbir alınması konusunda baskı oluşturulmalı. Hükümet de bunu görüp, daha ekin bir sürece taşımalı bu alandaki kararlarını. Nasıl olacak bilmiyorum ama bu sorun çözülmeli, başka ülkelerdeki demokrasi ve iç savaş durumunu tartışacağımıza kendi ocağımızdaki yangını söndürmeye odaklanmalı hükümet.

GENEL MERKEZ'DEN ZİYARET
CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamayligil ve Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin bugün saat 12.00'da Silivri'de olacak. Mümin Tuğlu'nun izinli olması nedeniyle Serter ve Keskin'i CHP İlçe Örgütü Hüseyin Şahin Başkan Vekilliğinde karşılayıp, ağırlayacak. CHP Genel Merkez yetkilileri 12.30'da Belediyeye de bir ziyaret gerçekleştirecek.

BELEDİYE ŞEHİT VE GAZİLER İÇİN
MEVLİT OKUTACAK
Silivri Belediyesi tarafından 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında tüm şehit ve gaziler için 21 Eylül Cuma günü (bu gün) Piri Mehmet Paşa Camisi'nde Cuma namazı öncesi mevlit okutulacak.

GÜNÜN SÖZÜ
''Seni diğerlerinden farksız yapmaya bütün gücüyle gece gündüz çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en zor savaşını vermek demektir. Bu savaş bir başladı mı, artık hiç bitmez!''
E.E Cummings

YORUM YAP