XXXXX

Ak Parti De Tarih Tekerrür Mü Ediyor?

Aldığım duyumlara göre Pazartesi sabahı Ak Parti’nin parti içi muhalifleri, daha doğrusu Metin Karakaş muhalifleri olarak tanımlanan 20 kişilik bir grup sahilde Beyzade Çay Bahçesi’nde bir araya geldi. Toplantıya katılanlar arasında Meclis Üyeleri Lütfü Vardar, Sezgin Emir, Eski Belediye Meclis Üyesi Turan Göksu, İl Genel Meclis Üyesi Osman Turan, Ak Parti Eski Gençlik Kolları Başkanı Bayram Üstündağ, kongrede yönetim dışı kalan Şaban Yaşar ve Yusuf Ziya Küpelioğlu gibi isimlerin yer aldığını öğrendim. Daha da önemlisi ikinci ve daha geniş katılımlı bir toplantı düzenlemeyi planladıklarını.
Muhaliflerin son hareketini değerlendiren kimi partililer, daha önce Tülay Kaynarca’nın ilçe başkanlığı döneminde baş gösteren parti içi muhalefetin de aynı yöntemle güç kazanmaya çalıştıklarını hatırlatırken, “Son toplantıya Tülay Kaynarca da katıldı sorun bitti” derken, son girişimin de aynı kapıya çıktığı yorumunda bulundu. Parti içi muhaliflerin partide yerini sağlamlaştırmak amacıyla yola çıktığı yönündeki yorumlar, Karakaş’tan güvence beklentisine dayandırıldı.
Yeni muhalif hareketin Tülay Kaynarca, Yetkin Çavdar ve Hüseyin Turan tarafından destelendiği de belirtilerek, Karakaş’a karşı olanların güçlü olduğu anlatılmaya çalışıldı.
Yerel seçimlere iki yıl kala ve Ak Parti kazanma şansını arttırmışken bu sürecin dışında kalmayı beklentileri olanların özellikle kolay kolay kabullenmesi mümkün değildi zaten.
Karakaş’ın bugün bu konuyla ilgili de söyleyecekleri vardır mutlaka düzenleyeceği basın toplantısında.

KARAKAŞ’TAN BASIN TOPLANTISI
İlçe Başkanı Metin Karakaş 25 Ocak 2012 bugün saat 11.00'de AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenliyor.

MUHTARLARIN TALEBİNE JET YANIT
Pazartesi günü Ak Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş’ı ziyaret eden muhtarlar, maliye hazinesi ile vatandaşlar arasında toprak mülkiyetine ilişkin sorunlar hakkında rapor hazırladıklarını belirterek konuyu Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le değerlendirmek istediklerini bildirdi. AK Parti Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca aracılığıyla randevu taleplerini ileten muhtarlar Pazartesi akşamı Ankara’ya hareket etti ve dün Maliye Bakanı ile görüştü. Karakaş’a Ankara programında ilçe yöneticileri Alpaslan Çalış, İsmail Taşkın ve Bilal Çağırır ile İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin eşlik etti. Muharrem Eren ile beraberindeki muhtarlar, Maliye Bakanı’na talep ve sıkıntılarını bizzat iletme şansı buldu.Haberin devamı 25.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP