XXXXX

Ak Parti De Fırtına, Chp De Öncesi Sessizlik

Ak Parti kongresinin yankıları devam ederken, CHP’de aynı sürece ilişkin hummalı bir hazırlık söz konusu. Işıklar’ın bu süreci Hüseyin Şahin ile yürütmesi, ilçe başkanlığı konusunda sürprizlere gebe bir sürece işaret ediyor. Hadi hayırlısı!
Ak Parti’de yönetimin oluşturulmasında esas alınan kriterleri Metin Karakaş, açıkça ifade edemediği sürece tepkileri tek başına göğüslemeye devam edecek. Başarıyı insan tek başına sahiplenince, olumsuzlukları başkalarıyla paylaşması zor.
Baştaki kişilerin danışma huyu pek gelişmiş değildir. Aslına bakarsanız en iyi yaptıkları şey herkesi dinler gibi yapıp, kendi bildiğini okumalarıdır. Bu durumu böyle ifade edince çok kötü bir şey gibi kulağa geliyor. Daha hoş ifade etmek gerekirse “kişi kendi akıl, mantık ve duygu süzgecinden herkesin düşüncelerini geçirip, kendi görüşüne göre şekillendiriyor”… Yönetim veya bir hiyerarşik yapıda, eşit sorumluluktan söz etmek mümkün değil. Bazılarınınki daha az ve etkisi bu ölçüde, sistemin tepesine göre gidildikçe sorumluluk ile birlikte etki de artar. Bu büyük etkinin olumlu yönde sarf edilmesi durumunda başarı sağlamlaşırken, olumsuz bir durumda başarısızlık kaçınılmaz oluyor.

Süleyman Atasoy’un tepki gösterdiği konuya gelince… Esasen “Hak edenler yönetime girdi” ifadesi özünde çok doğru… Karakaş’ın ağzından çıkmış olmasının sakıncalı olduğu rahatsızlık duyanlardan anlaşıldı. Karakaş, “Her üyemiz yönetime girmeyi hak ediyor” gibi son derece politik ve popülist ama gerçeği yansıtmayan bir ifade kullansaydı da yönetim aynı kadro kalacaktı. Her parti üyesinin yönetime girmesinin mümkün olmadığı aşikar. 30 kişinin dışında herkes kendini dışlanmış hissederse, ilçe başkanı üyeleri teselli etmekten başka bir iş yapamaz. Son genel seçim başarısının Metin Karakaş’ın egosunu epey kabarttığı gerçeğini kabul etmek gerekir. Bu doğrultuda öncelikleri arasında bir değişiklik olduğunu varsayarsak; teşkilatın gönlünü hoş tutmaktansa, teşkilat üyelerinin onun gönlünü hoş etmek için çaba sarf etmesi gerektiğini içten içe düşünüyor olabilir.
Asıl sıkıntı şu ki yönetimin dışında kalan bazı isimler orada olmayı, kalmayı hak ettiklerini düşünüyor.
Zor iş siyaset. Hele kongre süreçleri, listeler, seçimler bu alanı daha da karmaşık hale getiriyor.
Haberin devamı 16.01.2012 tarihli Hürhaber Gazetesi’nde…

YORUM YAP