AK Parti’de değişim

AK Parti’de değişim

27.02.2018 10:03:30

Rıfat Kutlu'nun yeniden aday gösterilmeyeceğinin kesinlik kazanmasının ardından en merak edilen konuyu yerine kimin geleceği oluşturuyor.

Selim Temurci'den sonra İstanbul AK Parti İl Başkanı atanan Bayram Şenocak, ilçe başkanları hakkında alınan kararı ilan etti. Ak Parti İstanbul İl Başkanlığı görevini üç yıl sürdüren Selim Temurci'nin ardından İl Başkanlığı görevine atanan Bayram Şenocak ilçelerdeki değişimi Cumartesi günü başlattı.
Şenocak Başkanlığında yapılan yönetim kurulu toplantısında bütün ilçelerin masaya yatırıldığı daha öncede yapılan çalışmalar ve değerlendirmelerin sonucunda görevine devam edecek ve görev değişikliği yapılacak ilçeler açıklandı.
Mevcut ilçelerin 14 tanesiyle göreve devam 25 ilçe ile de yeni belirlenecek ilçe başkanlarıyla yola devam edilmesi kararı alındığı ortaya çıktı.

KUTLU: YENİ BİR İSİMLE YOLA DEVAM ETME KARARI ALINMIŞTIR
Önümüzdeki süreçte yapılacak ilçe kongrelerinde yeniden aday gösterilmeyecek olan AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: “Değerli dava arkadaşlarım, kıymetli Silivrililer;
16 yıldır her kademesinde görev aldığım; şahsıma 5 yıl Gençlik Kolları Başkanlığı, 2 yıl Teşkilat Başkanlığı, Silivri Belediye Meclis Üyeliği, İBB Meclis Üyeliği ve 2,5 yıldır da AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı görevlerini tevdi eden partimiz, yapılan istişareler sonucu 6. Olağan kongremizde yeni bir isimle yola devam etme kararı almıştır.
İnanıyorum ki oluşacak yenilenme süreci ile birlikte partimizin bayrağı daha yukarılara taşınacaktır.

“TÜM TEŞKİLATIMA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İlçe başkanı olarak görev yaptığım 2,5 yıllık süre boyunca bize 1 Kasım Genel Seçimleri zaferini yaşatan, 16 Nisan referandumunda oyunu daha da arttıran, 15 Temmuz ihanet girişimi gecesinde yaptığımız çağrı ile akın akın partiye koşan tüm teşkilatıma teşekkür ediyorum.
Bir ilçede verilebilecek bütün siyasi görevlere şahsımı layık gören partime ve teşkilat mensuplarıma sonsuz teşekkür ediyorum.
Allah'ın izni ile Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde partimiz daha büyük başarılara ulaşacak, kongre süreciyle bırakacağımız bayrak daha yükseklerde dalgalanacaktır.
Bu vesile ile istişareler sonucu karşılıklı olarak alınan kararın; şahsıma, teşkilatımıza, partimize ve ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.
Durmak yok, yola devam!”
Kongre sürecine kadar partiyi Kutlu'nun taşıması, genel kurulda da yeni ilçe başkanı ve yönetimine görevi devretmesi bekleniyor. Diğer yandan 27 Şubat 2018 Salı günü yerine geçecek ismin de açılanacağı iddiası var.

GÖREVLERİNE DEVAM EDECEKLER
İstanbul'daki değişim sürecinden etkilenmeyen AK Parti İlçe Başkanları Arnavutköy, Bağcılar, Beşiktaş, Beyoğlu, Çekmeköy, Güngören, Küçükçekmece, Pendik, Sancaktepe, Sarıyer, Sultanbeyli, Şile, Şişli ve Ümraniye olurken, burada mevcut ilçe başkanlarının görevlerinde devam edeceği belirtildi.

DEĞİŞİKLİĞE UĞRAYAN İLÇE BAŞKANLARI
Aralarında Silivri İlçe Başkanı Rıfat Kutlu'nun da bulunduğu, tekrar aday gösterilmeyecek AK Parti İstanbul İlçe Başkanları ise şunlar: Adalar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Durmuş, Ataşehir İlçe Başkanı Naim Yağcı, Avcılar İlçe Başkanı Ali Burak Tepe, Bahçelievler İlçe Başkanı Zülküf Türkoğlu, Bakırköy İlçe Başkanı Aysun Çelikler, Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel, Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beylikdüzü İlçe Başkanı İsmail Damat, Büyükçekmece İlçe Başkanı İlker Gürbüz, Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Eyüp İlçe Başkanı Süleyman Aykaç, Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Şahin Pirdal, Kadıköy İlçe Başkanı İsa Mesih Şahin, Kağıthane İlçe Başkanı Faruk Gökkuş, Kartal İlçe Başkanı Muhammed Mehdi Akman, Maltepe İlçe Başkanı Ümit Çoban, Sultangazi İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Zeytinburnu İlçe Başkanı Bahattin Ünver.

KUTLU NEDEN TEKRARDAN ADAY GÖSTERİLMİYOR?
Rıfat Kutlu ile yola devam edilmeme süreci iki nedene dayandırılıyor.
Birincisi parti kuralı olan meclis üyelerinin ilçe başkanı olamaması ve tersi ilçe başkanlarının aynı zamanda meclis üyesi olamayacak olması; ki Kutlu hem ilçe hem de İBB meclis üyeliği görevini ilçe başkanlığı ile birlikte yürüttü…
İkincisi de FETÖ ile mücadele sürecinde tutuklanan ve daha sonra serbest kalmasına rağmen spekülasyon yaratma potansiyelini yitirmeyen abisi Nusret Kutlu faktörü…

YENİ İLÇE BAŞKANI KİM OLUR?
Konuyla ilgili kulisler de iddialar kadar yoğun… Ancak Kutlu'ya yeni dönem ilçe başkanlığı kapısını kapatan gerekçelerden biri; ‘meclis üyeleri, ilçe başkanı olamaz' kıstası adı geçen bazı isimlerin şansını da ortadan kaldırıyor; Tamer Şişman, Yusuf Köroğlu gibi… Ender Gezici ve Bulut Banazlı isimlerine son dönemde bir de Yetgin Çavdar ile Hüseyin Turan adları eklendi... Ender Gezici üzerinde yoğunlaşan beklentileri her hangi bir sürprizin izlemesi olasılık dışı değil.
Sevginar SALİ

YORUM YAP