Ahmet Erhan anısına çirkin saldırı

Ahmet Erhan anısına  çirkin saldırı

19.01.2017 11:59:28

Silivri Belediyesi tarafından Türk edebiyatının önde gelen şairlerinden Ahmet Erhan adına ithaf edilen parktaki şiir tabelaları, kendini bilmezlerin saldırısına uğruyor.

Bir dönem Silivri'de yaşamış ve ilçede yaşadığı yıllarda dört ayrı şiir kitabı yayımlanan Türk şiirinin ünlü ismi Ahmet Erhan'ın anısının sonsuza kadar yaşatılması için Belediye Meclis kararıyla ismine düzenlenen parktaki şiir tabelalarına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar veriliyor. Bu vandallığı kabullenemeyen Ahmet Erhan'ın yakın dostu eğitimci-şair İhsan Tevfik, yaşanan insanlık dışı olaya sert tepki gösterdi. “Sadistçe bir zevk alıyor birileri tahrip etmekten. Kafa sapık çünkü!” diyen Tevfik, sosyal medya hesabından öfke kustu.

“ŞİİR PARKIMIZI RAHAT BIRAKIN!”
İhsan Tevfik, tepkisini şöyle dile getirdi: “2013'te sevgili Ahmet Erhan'ı kaybettikten tam 52 gün sonra açtık şiir parkımızı 27 eylüldü. O tarihten bu yana bu şiir panoları kaç kere değişti. Ben belediyeye söylemekten yoruldum sağ olsun onlar da her seferinde yenilediler. Dördüncü veya beşinci yenileme bu. Gidiyorum yırtılmış, sigara basılmış vs. Yahu birilerinin ne kadar derdi var heykelle, resimle, fotoğrafla? Sadistçe bir zevk alıyor birileri hep tahrip etmekten. Kafa sapık çünkü... Sevgili Kemal Tufan'ın Silivri sahiline diktiği Nazım heykelini de kurşunladılar bir ara göğsünden. Demirlerini de çaldılar, yaptığı balıkçı heykelinin kedisini çaldılar kaç kere. Şimdi sevgili dost heykeltıraş Silivrili Kemal Tufan'ı bir yakalasak parka bir heykel sözü (modern bir tasarım sadece heykel değil) var ama ona da ne yaparlar bilemiyorum. Kardeşim bırakın heykele, şiir fotoğrafına zarar vermeyi. al sevdiğini sevgilini bilmiyorsan bir şey git oradaki şiirleri oku. 82 yaşındaki mahalle sakini Hüsniye teyze torununa şiir okuyor oradan. Hüsniye teyze kadar olamadınız. Bırakın şiir parkımızı rahat bırakın ya... Burası Silivri, burada yapmayın bari...”


Silivri Belediyesi, sistematik bir şekilde gerçekleştirilen saldırılara karşı yılmadan şiir tabelalarını yenilemeye devam ediyor.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP