XXXXX

Adı Üstünde; Yerel Basın

Siyasi gündem her ne kadar yoğun olursa olsun, ben yeni haftaya Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlamak istiyorum. Başta Hürhaber’de çalışanların, sonra gerçekten bu işe emek vermek konusunda gayreti bulunanları kutluyorum. Her ne kadar günümüzde yerel basında değerler çalışkanlıkla ifade edilmese de, siyasiler ve yönetim erkini elinde bulunduranların yapılan işin kendi çıkarları doğrultusunda süzgeçten geçirilse de halkı bilgilendirme, her görüşe eşit şekilde yer verme konusunda Hürhaber olarak gayretimiz devam edecek.
Bizim yapamadığımız haberleri, savunamadığımız görüşleri Hürhaber aracılığı ile kamuoyuyla paylaşmak isteyen mantıklı tüm talepleri de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılamak için imkanlarımızı paylaşmaya hazırız.
Tarafsızız demeyeceğimiz çünkü onun da suyu çıktı, Hürhaber’e inananlar adil davranmak için sarf ettiğimiz uğraşı mutlaka takdir ediyordur. Bir gazete sahibi olarak Hürhaber’in çıkarları tabi ki önceliğim. Kimse ve hiçbir şeyi varlığımızın üstünde tutamayız. Ama onursuzca var olmak yerine yok olmayı da biliriz. Tabi var ve yok olma dönemlerimizin tartışıldığı zamanları artık tamamen geride bıraktığımızı düşünüyorum. Kimsenin oyuncağı olacak halimiz de yok, Silivri’nin gazetesi olmak, anlımızın akıyla çıktığımız bu yolculuğa devam etmeyi önemsiyoruz.
Bu arada her ne kadar kişisel olarak yıldızımız uzun zamandır barışmasa da, bundan sonra da barışacağını sanmıyorum, bir davranışını takdir ettiğimi belirtmeden geçemeyeceğim. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Tabakoğlu muhtemelen yönetimi ile birlikte abonelik tercihini sadece ilçemizin gazetelerinden yana kullanma kararı vermiş. Aynı şeyi savunuyorum. Makam odalarını İstanbul’un ücra köşelerindeki yerel basın mensuplarıyla dolduranlara saygılarımı sunarak!
Silivri’nin kaynaklarını elinde bulunduranlar Silivri’deki esnaflar, insanlar ve basın mensuplarıyla paylaşmanın doğruluğuna inanıyorum. Aksini düşünmek de serbest tabi. Herkesin ektiğini biçmeyi göze alması koşuluyla.
Metin Karakaş’ın AKP’nin toplantılarında gösterdiği hassasiyeti de daha önce tebrik etmiştim, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kez daha vurgulamak istiyorum.
İnşallah 2011 yerel basın mensuplarının daha iyi koşullarda çalıştığı bir yıl olur.

Devamı 10 Ocak 2011 tarihli Hürhaber Gazetesi'nde

YORUM YAP