XXXXX

ADAY ADAYLIKLARI İÇİN SON TARİH 31 TEMMUZ


CHP’de seçim takvimi hızlandırıldı. 31 Temmuz’a kadar aday adaylığı başvuruları tamamlanmış olacak. Meclis üyeleri değil ama belediye başkan aday adaylarının kamuoyuyla bu süreci daha yoğun ve anlamlı olarak paylaşması bekleniyor; "Neden belediye başkanlığına aday olmalılar” hatta sonrasında "Başkan seçilmeleri için nedenleri neler?”… Neden böyle bir hedefleri olduğunun yanı sıra kendileri dışında başkalarının ne için bu süreci desteklemeleri gerektiği konusunu açıklığa kavuşturup, ikna aşamasına geçmeliler… Reklam ve pazarlamada tüketiciyi ikna etmek için ‘bireysel fayda’ olgusu işlenir… Bir seçimde bulunan tüketici bireysel olarak sağlayacağı yarardan yola çıkarak karar verir. Siyasetin önemli bir bölümünü de günümüzde bu ‘pazarlama’ yöntemi belirliyor… Bir partinin birkaç aday adayı arasından birini sonra, birçok partinin adayları arasından birini seçme görevini yerine getiren birey öncelikle kendini, sonra ailesini, ardından yaşadığı şehri, ili ve ülkesini düşünür.
Çok bencilce gelebilir ama gerçek bu. Bu yüzden siyasette yüz yüze iletişimin önemi sürekli olarak vurgulanır…
***
Bayram sonrası AK Parti’de
de aday adaylıkları ile ilgili süreçte ilçe yönetimden istifalar için süre açıklanacak. Aday adaylığı başvuruları gündeme gelecek. Başbakanın ertelenen Trakya programı ile ilgili beklentiler de halen sürüyor. Silivri’yi etkiler mi bu durum göreceğiz.

YIKIM KARARLARI GELDİ
Şerife Baldöktü ve 1 Nolu Sağlık Ocağı ile ilgili yıkım kararları uzun süredir gündemdeydi. Aldığım duyuma göre ilgili kurumlar ve Kaymakamlığa binaların boşaltılması ile ilgili yazı iletilmiş. Ama her iki kurum için de taşınacakları yer bulmak sorun.
Diğer yandan eski devlet hastanesi binasının akıbeti halen belirsizliğini sürdürüyor… İki sağlık kurumu yer bulamadıkları için taşınma işlemini gerçekleştiremezken, bağlı bulundukları kurumun binası çürümeye ve kaderine terk edilmiş vaziyette yıllardır bekliyor…

HAYIRLI OLSUN
Kadir Baran’ın vefatıyla boşalan Silivri Sanayici ve İş Adamları Dernek Başkanlığına Hakan Kocabaş getirildi. Derneğin başkan yardımcılığı görevini yürüten Kocabaş, artık başkan. Hayırlı olsun!

GÜNÜN SÖZÜ

Ne yaparsanız yapın, cesarete ihtiyacınız var. Neye karar verirseniz verin, her zaman size yanlış olduğunuzu söyleyen birisi çıkacaktır. Sizi eleştirenlerin doğru olduğunu düşündüren zorluklar, her zaman çıkacaktır. Bir hareket planı belirlemek ve sonuna kadar bunu izlemek bazen bir askerin cesaretinin aynısını gerektirebilir. Barışın zaferleri vardır ama barışı kazanmak cesur kadın ve erkekler gerektirir.
Ralph Waldo Emerson

YORUM YAP