XXXXX

Aday adaylara tavsiyeler...

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla politik beklentiler ve bunların hayata geçirilmesi üzerine kuruluyor sohbetlerin birçoğu. Adaylar nabız yokluyor, seçim stratejileri her günün yeni koşuluyla yeniden gözden geçiriliyor. Seçim kazanmanın ön koşullarından biri gündemi yakalamak olurken, tabanın beklentilerine cevap olabilecek söylemler geliştirmek ve çoğunluğun algısını yönlendirmek iktidarı amaçlayanlar için olmazsa olmazlardır.
Seçimlerin bu süreci alt yapı çalışmalarının yapıldığı dönemdir. Halk dayatmaları sevmez, hoş karşılamaz. "Aday adayıyım” diyerekten ortalarda gezmek bir kâr değil. Siz bir aday adayının yapması gerekeni yapın, halk sizi bu şekilde tanımlasın. Bunu başaran siyasetçi hedefinde ciddi mesafe alır. Sizin kendinize inanmanız bu yola çıkmanız için bir sebep oluşturabilir ancak. Ulaşmak istediğiniz iktidar hedefine sizi taşıyacak olan kazanacağınız halk desteğidir. Tek başınıza vardığınızda bitiş çizgisine bunun anlamı başarı değil hüsran olur.
Önemli bir istatistiki bilgiyi daha paylaşmak istiyorum, Türkiye’deki seçmenlerin tercihinde etkili olan unsunlar sıralamasına ilişkin…
Yapılan araştırmalara göre, "Bir seçmen olarak oyunuzu kullanırken bir siyasi partide aradığınız özellikler nelerdir?” sorusuna ilk beş sırada verilen yanıtlar şöyle;
• Türkiye’nin (Silivri olarak düşünün lütfen) problemlerini çözecek programın olması
• Demokrat olması
• Atatürkçü olması
• Modern olması
• Adayının iyi olması
Seçmenin beklentisi, seçileni belirleyen en önemli unsurdur… Bunu kendi üzerinizde düşünün derim…

İYİ BAYRAMLAR SİLİVRİ
Bugün ilçemizde tüm Türkiye ve KKTC’de olduğu gibi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi törenlerle kutlanacak. Türkiye Cumhuriyeti; Atatürk ışığının aydınlattığı medeniyet yolunda çocuklarla birlikte yürümeye ve yücelmeye devam edecek ve onların geleceğe taşıdıkları çağdaşlık meşalesi hiç sönmeyecek. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

ÖNDER ÇİFTÇİ’DEN KANOLA GÜNÜ ETKİNLİĞİ
Silivri Önder Çiftçi Dayanışma Derneği, Kanola Tarla Günü etkinliği düzenliyor. Türkiye'de bitkisel yağ açığı ihtiyacının karşılanmasında önemli bir yeri olan Kanola’yı çiftçilere tanıtacak ve teşvik edecek etkinlik 25 Nisan saat 13.00’de gerçekleşecek. Tarımsal etkinlik, Sarten Ambalaj Seraları, Kınalı mevkii TEM bağlantı yolu üzerinde bulunan Kınalı Tarım İşletmelerinde düzenlenecek.
Üreticilerin gelir düzeyini artıracak yüksek verimli ve üstün kaliteli ürünler yetiştirilmesini hedefleyen Silivri Önder Çiftçi Dayanışma Derneği, Kanola Tarla Günü etkinliğine tüm Silivri halkını davet ediyor.

TEŞEKKÜR
Silivri dinleyicileri ile kısa sürede kaynaşan Metropol FM’in sahibi ve Karambol Programcısı Yılmaz Türkoğlu’na teşekkür ediyorum. Hürhaber Gazetesi ve şahsım hakkında sarf ettiği güzel sözleri dinleyenler iletti. Yayın hayatınızda başarılar…

BALDÖKTÜ’DEN AÇIKLAMA
İlçemiz tanınmış hayırseverlerinden Nurullah Baldöktü, daha önceden yaptırdığı ve adını taşıyan Nurullah Baldöktü İlköğretim Okulu’na 8 derslikli ilave yapma sözünü verdi. Buna istinaden de AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, okula İl Özel İdaresi aracılığıyla kapalı spor sahası kazandıracak.
Baldöktü yeni bir okul yerine böyle bir destekte bulunmayı uygun gördüğünü ifade etti. Böylece ilkokula ilave derslik yaptırılarak ortaokul bölümünün taşınmasının önüne geçilecek ve öğretmen kadrosu dağılmayacak.

YORUM YAP