XXXXX

Acil Şifalar


Gümüşoğlu, geçirdiği beyin kanaması sonucu Anadolu Hastanesi’ne kaldırılmış. Kendisine acil şifalar diliyorum!

İŞLER MERAKI
Dün Silivri’de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 95. yıldönümü dolayısıyla gerçekleştirilen anma programında gözler Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis İşler’i aramış. Bulamayınca beni arayanlar oldu. İlginç yorumlar yapıldı duruma, İşler, anma programına katılmama sebebini açıklar inşallah. Yoksa doğan merak hiç onun lehine gelişmiyor benden söylemesi.

AKP YÖNETİMİ ÖNÜMÜZDEKİ
HAFTA AÇIKLANACAĞA BENZİYOR
Aldığım bilgiye göre 18 Mart Anma Programı sonrasında AKP Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, soluğu İl Başkanlığı’nda aldı. Yönetimi belirleme süresi de dolmuştu. Karakaş, ilçe yönetimini oluşturma stratejisini İl Başkanlığı ile paylaşarak, ekibi için onay talebini iletti. Sürecin bir iki gün daha sürmesi beklenirken, resmi açıklamanın geçiştirileceği kimsenin aklına gelmiyordur. Karakaş, onay aldığı yönetimini sıradaki gövde gösterisi ile kamuoyuna tanıtacaktır ama bunun için önümüzdeki haftayı beklemek gerekecek anlaşılan.
Bu arada Karakaş’ın yönetimine girmesi kesin gözüyle bakılan Mustafa Saral’ın Silivrispor’da aldığı görev dolayısıyla yedeye yazıldığı öğrenildi.

BASIN TOPLANTISI
Bugün saat 10.00’da Silivri Kaymakamlığı, Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi işbirliğinde gerçekleştirilecek olan “Kompozisyon, Resim, Fotoğraf ve Kısa Film Yarışmaları”nın tanıtımı ve Silivri Kent Konseyi’nin en son yapılan çalışmalarının paylaşılacağı kahvaltılı basın toplantısı düzenlenecek.
Toplantı  Selis Otel’de yapılacak.

ERKEN GENEL SEÇİM BAĞIRA
BAĞIRA GELİYORUM DİYOR
Ülke gündeminde suların bir türlü durulmadığı, durulacağına dair sinyallerin zayıflığı üzerine gidişat giderek erken seçime odaklanıyor. İktidar güven tazelemek için yüksek ihtimal halka gitme kararını biraz erken verebilir.
Konunun Silivri’yi ilgilendiren boyutu da her zamankinden önemli. Dolayısıyla ilçe örgüt ile teşkilatları düzeyinde yapılacak çalışmalar son derece büyük bir önem kazanıyor. Bu öneme bölgemizden milletvekilliği beklentilerini de ekleyerek olacakları, beklenenleri hesaba katın derim. Yerel seçim hesaplaşması için de fırsat!

PADİŞAH İLE İHTİYAR
Çok soğuk bir kış günü padişah, tebdili kıyafet gezmeye başlamış. Yanına baş vezirini alıp yola çıkmış. Bir dere kenarında çalışan yaşlı bir adam görmüşler. Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormuş. Padişah, ihtiyarı selamlamış.
“Selamınaleyküm ey pir’i fani…”
“Aleykümselam ey serdar’ı cihan…” padişah sormuş.
“Altılarda ne yaptın ?”
“Altıya altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor…” Padişah gene sormuş.
“Geceleri kalkmadın mı ?”
“Kalktık… Lakin, ellere yaradı…” padişah gülmüş.
“Bir kaz göndersem yolar mısın?”
“Hem de ciyaklatmadan…” Padişahla baş vezir adamın yanından ayrılıp yola koyulmuşlar. Padişah baş vezire dönmüş.
“Ne konuştuğumuzu anladın mı”
“Hayır padişahım…” Padişah sinirlenmiş.
“Bu akşama kadar ne konuştuğumuzu anlamazsan kelleni alırım.”
Korkuya kapılan baş vezir padişahı saraya bıraktıktan sonra telaşla dere kenarına dönmüş. Bakmış adam hala orada çalışıyor.. “Ne konuştunuz siz padişahla…” Adam, baş veziri söyle bir süzmüş.
“Kusura bakma . Bedava söyleyemem. Ver bir yüz altın söyleyeyim…”
Baş vezir yüz altın vermiş.
“Sen padişahı, serdar-ı cihan diye selamladın. Nereden anladın padişah olduğunu..”
“Ben dericiyim onun sırtındaki deriyi padişahtan başkası giyemezdi..”
Vezir kafasını kaşımış.
“Peki altılara altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor ne demek…”
Adam, bu soruya cevab vermek için de bir yüz altın daha almış.
“Padişah, altı aylık yaz döneminde çalışmadın mı ki, kış günü çalışıyorsun, diye sordu. Ben de, yalnızca altı yaz değil, altı ayda kış çalışmazsak yemek bulamıyoruz dedim.” Vezir bir soru daha sormuş…
Geceleri kalkmadın mı ne demek? “Adam bir yüz altın daha almış. “ Çocukların yok mu diye sordu.. Var, ama hepsi kız. Evlendiler, başkasına yaradılar, dedim… “Vezir gene kafasını sallamış. “Bir de kaz gönderirsem dedi, o ne demek...” Adam gülmüş.
“Onu da sen bul…”
***
Hikayeden de anlaşıldığı gibi halkımız geleni gideni tanır, adam olanı gözünden anlar ama ileri geri pek konuşmaz. Siyasilerimize ithaf olunur.




YORUM YAP