Acil eylem planı devreye girdi

Acil eylem planı devreye girdi

3.03.2017 13:23:20

Bakanlar Kurulunun termik santralle ilgili aldığı acele kamulaştırma kararının ardından ikinci kez bir araya gelen Çevre Derneği ve Kuzey Ormanları Savunması, projenin durdurulması için ‘Acil Eylem Planı' oluşturdu.

Çevre Derneği, Silivri ve Çerkezköy ilçelerinde inşa edilecek kömürlü termik santral projesinin iptal edilmesi amacıyla doğaya, akla, bilime dayanmayan her türlü kentsel-kırsal projenin durdurulması için örgütlenen ve gönüllü bireylerin oluşturduğu bir hareket olan Kuzey Ormanları Savunması ile ortak mücadele etme kararlılığını sürdürüyor. Bakanlar Kurulunun Resmi Gazetede yayımladığı acele kamulaştırma kararının ardından toplanan Silivri Çevre Derneği Başkanı Ali Korsan ve yönetim kurulu üyeleri Ahmet Yücegök, Neşe Elmas, Adem Akıncıoğlu, Ertuğrul Akçaoğlu, Yavuz Dirik, Kuzey Ormanları Savunması temsilcileri Yaşar Mersin, Selen Arıkan, Başar Toros ve Çağdaş Öztürk'e Silivri Belediyesi Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Silivri Şube Başkanı Mübeccel Çeşmecioğlu, geçmiş dönem Belediye Meclis Üyesi ve Yerel Gündem 21 Başkanı Nursel Erel ve Silivri Demokrasi Platformu sorumlusu Baki Çiftçi de yol gösterici nitelikte fikirler vererek acil eylem planını devreye soktular.

YAŞAM SAVUNUCULARININ ACİL DURUM EYLEM PLANI
Çevre Derneği yönetimi ve Kuzey Ormanları Savunması temsilcileri, eylem planını 1 Mart Çarşamba günü açıkladı:
• Pazartesi günü, saat 11.00'da Silivri Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği ziyaret edilecek. Devlet ve halk arasında bir diyalog aracı olarak köprü vazifesi gören muhtarlarla termik santrale ilişkin çözüm arayışlarının daha somut bir şekilde belirlenmesi sağlanacak.
• Kömür yakıtlı termik santrallerin, olumsuz sağlık etkisi ve doğaya verdiği geri dönüşümü mümkün olmayan zararları köy köy anlatılacak.
• Termik santralin sağlığa, iklime ve bölgeye vereceği tahribatla ilgili afiş ve broşürler hazırlanarak ilgili odaklara, esnaf ve vatandaşlara dağıtılacak.
• Kitlesel gösteri ve yürüyüş yaparak durum protesto edilecek.

TOROS: YAPILAN YARGISIZ İNFAZDIR
“Acele kamulaştırma, “Biz sizin açacağınız davayı, şunu bunu beklemeyeceğiz!” demektir. Bu yapılan yargısız infazdır.” diyen Kuzey Ormanları Savunması temsilcisi Başar Toros, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Çevre Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası gibi meslek örgütlerinin dava açmaya hazırlandığını, hukuk mücadelesine Kuzey Ormanları Savunmasının da müdahil olacağını söyledi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP