Ferhan Tezcan

A.Demirspor mu, Cosmos mu?

1970'lı yıllar Amerikan toplumunun futbola ilgi duymaya başladığı zamanlardı. Amerika'nın ünlü para sahipleri bir araya gelip aralarına rahmetli Türk Ahmet Ertegün'ü de alıp bir grup kurdular.  Ve dünya pazarındaki çok büyük ama yaşı biraz geçmiş futbolcuları toplamaya başladılar.

Takımın adı Cosmos'du. Cosmos bir New York takımıydı ve işe Pele'yi transfer etmekle başlamışlardı.

Ardından İtalyanların ünlü santrforu Chinaglıa. Yani Lazıo'lu Chinaglıa. Alman ‘imparator' Franz Beckenbauer. Daha kimler kimler. Takımın bütün iskeleti tamamlanmış ancak kaleci bulunamamıştı.

Ona da müzik dünyasında ‘Ray Charles' efsanesini yaratan adam olarak bilinen Ahmet Ertegün el attı. Adı bir dönem Ajda Pekkan ile aşk dedikodularına karışan Galatasaray kalecisi Yasin'i New York'a getirdi.  Cosmos'un kalecisi artık Yasin Özdenak'dı.

Bu yıldızlar topluluğunun maçları büyük ilgi çekiyor ve herkes ‘Gıants' Stadına koşup Cosmos'un maçlarını izliyorlardı. Bu yıldız oyuncuların ‘öksürmeleri' bile olay oluyor ve hemen manşetleri süslüyordu.

Aradan birkaç yıl geçti ve o yıldızlar birer birer ülkelerine döndüler.   Bizim evladımız Yasin Özdenak ise bir süre Amerika'da kalıp oradan da Avustralya'nın yolunu tuttu.

Adana Demirspor'u ilk tanıdığımda 15'li yaşlardaydım. Fatih Terim buradan yetişmiş ve Galatasaray'a transfer olmuştu. Ama bu köklü Adana takımına sıkı sıkıya bağlıydı.

 

BALOTELLİ İŞ YAPAR MI?

Balotelli üç yıllığına Mavi-Lacivertli kulübün oyuncusu oldu. Daha üç yıl nerede oynadığını bulamadım. Önce Inter oradan Manchester Cıty, Milan sonra Liverpool ardından Brescıa bir sonra İtalya Serıe B'den Monza.

Yetim ve öksüz olarak büyüyen Marıo Balotelli İtalya'da bir futbol zekâsı olarak ortaya çıkmıştı. Ancak yurtdışıları bizim Türkiye gibi olmadığı ve sevgisizliğin diz boyu yürüdüğü yerler olarak bilinir.  Hele Adana. Futbol için yüreğini koyan bir yerdir. Dorde Miliç'in bir Adana günlerini hatırlayın bakalım.  Adanasporlu Miliç iken bütün şehir ona adeta bir ‘ilah' gibi bakardı. Balotelli ‘sevgi' sözcüğü ile Adana'da karşılaşacaktır.

Belhanda'da büyük bir transfer.  Ancak onunla ilgili kuşkularım her zaman var. Onun da sinir kontrolü yok.  Freni yok. Virajı yok. Gidiyor ve ‘duvara' tosluyor.  Onu Samet Aybaba'nın elinde göreceğiz.  Adana Demirspor'un bir başka ismi David Luiz Chelsealı Arsenal'li David Luız işi biter transfer gerçekleşir mi zaman bize gösterecek.

Murat Sancak'ın başkanlığını yaptığı Adana Demirspor lige iddialı geliyor. Daha transferleri bitmedi. Samet Aybaba'yı 1977'den beri tanırım. Viyana'da Avusturya ile oynadığımız maçın Ümit milli kadrosundaydı.  Aradan seneler geçti. Önce iyi bir futbolcu sonra iyi bir hoca oldu. Bu yıl hepimiz biraz Demirsporlu olacağız gibi gözüküyor.

 

NAKLEN YAYIN İŞİ AÇMAZDA

Beın Sports bir Katar şirketi.  Başında da Fransa'da yaşayan Khalifa var. Türkiye bu ‘avuç içi' ülkenin gerek askeri konuda gerekse başka konularda en büyük destekçisi. Ancak naklen yayın ihalesini aldıkları günden bu yana bir türlü ligin yani kulüplerin parasını ödemiyorlar.  Aksatıyorlar.  Gecikmeden dönmüyorlar.  Eksik yatırıyorlar.  Yani sorun sürüyor. Kulüpler Birliği Vakfı başkanı Ahmet Ağaoğlu yeni seçildi.  İlk işi bu Futbol Federasyonu'nun yıllardır bir türlü düzene sokamadığı Katarlı işini biran önce çözmektir.

Çünkü kulüpler 15 Temmuz'a kadar Futbol Federasyonu'na mühlet verdiler.

''Ya teminat mektubunu al - ya da bu işi bitir''

Bakalım bu naklen yayın açmazı nereye kadar varacak.

Belki de maçlar takımlar sahaya çıkmazsa başlamayacak.

Konu bu kadar ciddi.

YORUM YAP