81 ilin renkleri Silivri'de sergilendi

81 ilin renkleri Silivri'de sergilendi

15.10.2016 09:24:46

81 İlimizden eserler sunan Milli Kültür Temalı Çemberimde Gül Oya E-Twinning Proje sergisinin açılışı dün Silivri'de protokol üyelerinin katılımıyla yapıldı.

Milli Kültür Temasının işlendiği, 81 ilden öğretmen, öğrenci ve velilerin emekleriyle hazırlanan Çemberimde Gül Oya E-Twinning Projesinin 30. sergisi dün Sivri'de açıldı. Selimpaşa Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri İlker ve Gülden Bayrak'tan oluşan proje ekibi İstanbul'u temsil ettiği ulusan projenin ev sahipliğini yaptı.
İBB Mehter Takımının gösterisinin ardından Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda dün gerçekleştirilen açılışa İlçe Kaymakamı Faruk Bekârlar, Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, İlçe Spor Müdürü Yüksel Babuşçu, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Karipçin, okul yöneticileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

BAYRAK: SERGİNİN BUGÜNKÜ DURAĞI GÜZEL SİLİVRİ'MİZDİR
Proje sorumlusu İlker Bayrak yaptığı açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “81 İlimizden 81 öğretmenimiz öğrenci ve velileriyle hazırladıkları Çemberimde Gül Oya E-Twinning Proje Sergisine hoş geldiniz. 81 İlimizden 81 eğitimcinin bir araya gelerek hazırladıkları, Milli Birlik ve Beraberlik içinde Milli Kültür Temalı Çemberimde Gül oya Projesi Sergileri, 29 Şubat 2016'da İzmir'den başladı. İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri organizasyonu ile Aydın, Burdur, Isparta, Sakarya, Amasya, Çorum, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Adıyaman, Osmaniye, Batman, Hakkâri Ağrı, Iğdır, Muş, Bitlis, Diyarbakır, Eskişehir ve Bursa'da gerçekleştirilmiştir. Sergilere binlerce eğitimci, öğrenci ve veli katılmıştır. Serginin bugünkü durağı güzel Silivri'mizdir.

“TIPKI BİR ÇEMBERİN OYASI GİBİ İLMEK İLMEK, İPLİK İPLİK 81 İL BİR ARADA”
Bir Türkçe öğretmeni olarak, böylesi özel bir projenin 81 ortağından biri olmakla mutluluk duyuyorum. Meslek hayatım içindeki belki de en özel günlerden birini yaşıyorum. 81 İlimizin kokusunu ve rengini Silivri'mize getiren Çemberimde Gül Oya Sergisi, milli birlik ve beraberlik duygularımızı güçlendiriyor. Tıpkı bir çemberin oyası gibi ilmek ilmek, iplik iplik bir araya geliyor ve bir bütünün ayrılmaz parçalarını oluşturuyor.
81 Eğitimcinin birlikte el ele, gönül gönüle yürüttükleri bu proje; kültürel farklılıkları ve kaybolan gelenek, görenekleri ortaya koymayı ve değişik illerdeki insanların birbirlerinin kültürlerin tanımalarını, kaynaşmalarını, birbirlerine saygı duymalarını sağlamayı amaçlıyor.
Ülkemiz çok geniş bir kültür yelpazesine sahiptir ve inanılmaz kültürel güzelliklerimiz vardır. Bu proje, türkülerden manilere, masallardan çocuk oyunlarına, yöresel yemeklerden tarihi eserlere, kına gecelerinden düğünlere, yöresel halı ve kilim dokumalarından yerel kıyafetlere kadar her türlü kültürel öğeyi mercek altına alarak, geniş bir saha çalışması ortaya koymayı hedeflemektedir.

SERGİNİN SİLİVRİ'DE DÜZENLENMESİNDE EMEĞİ
GEÇENLERE TEŞEKKÜR
Sergimizin gerçekleşmesinde ev sahipliği yapan, desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Ahmet Ay'a, Silivri Belediyemize, ismini unuttuğum ve emeği geçen herkese, öğrencilerime ve velilerime 81 ilimizden 81 öğretmen arkadaşım adına şükranlarımı sunuyorum. Teşekkür ederim.”

BALCIOĞLU: ÇEMBERİMDE GÜL OYA SERGİSİ, GÜZEL İLÇEMİZMOZAİĞİNİN ÖRNEĞİDİR
Bayrak'ın açılış konuşmasının ardından Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu bir konuşma yaptı. Balcıoğlu, böylesine özel bir projenin Silivri'de gerçekleştirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye'nin bir küçük örneğini Silivri oluşturmakta. Ben Silivri'ye, 81 İl'den vatandaşımızın hoşgörü ve barış içinde yaşadığı “Huzur Adası” diyorum. Güzel mozaiğimizin örneği olan Çemberimde Gül Oya sergimizi de ilçemizde ağırlamanın gururunu yaşıyoruz. Silivri'de güzel bir aileyiz ve burada yaşamak güzeldir. Sergide emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum. Serginin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.”

BEKARLAR: BÖYLE BİR MİLLETİN FERDİ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM
İlçe Kaymakamı Faruk Bekarlar, sergiyi çok beğendiğini ifade edere, bu tür çalışmaların devamını diledi. Bekarlar, şeref defterine sergiyle hakkında şu satırları paylaştı: “Çemberimde Gül Oya Projesi, Türkiye'nin her yöresinin renklerini yansıtırken bir milletin zenginliğini bir bütün olarak ortaya koyarak tüm milletine sunulmasını sağlamıştır. Projeye emek veren tüm okulları, öğrencileri, vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum.”
Konuşmaların ardından konuklar sergiyi gezip inceleme fırsatı buldu. Piri Mehmet Paşa İlkokulu Halk Oyunları Ekibi, Nazire Çorbalı'nın öğretmenliğinde hazırladığı oyunları sergileyerek, sergiye renk ve coşku kattı.
Çemberimde Gül Oya sergisi 31. sergisini bir başka il'de devam etmek üzere Silivri'de bugün son bulacak.
Renginar SALİ

YORUM YAP