4. Sınıf öğrencilerine 6 dersten kaynak desteği

4. Sınıf öğrencilerine 6 dersten kaynak desteği

16.12.2020 13:29:59

4.Sınıflar için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Din Kültürü Ve Ahlak Bilgisi, Sosyal Bilgiler ve İngilizce derslerinin birinci ve ikinci ünitelerini kapsayan çalışma fasikülleri hazırlandı.  900 soru içeren 11 fasiküle, "http://odsgm.meb.gov.tr/" adresinden erişilebilecek.

Uzaktan eğitim sürecindeki kaynak desteği kapsamında, 4'üncü sınıflar için Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerinin birinci ve ikinci ünitelerini kapsayan 11 ayrı çalışma fasikülü hazırlanarak erişime açıldı.

Daha önce eğitim öğretim faaliyetlerine destek olmak amacıyla kazanım kavrama testleri, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) için örnek sorular ile çalışma soruları; 5, 6 ve 7'nci sınıflar için beceri temelli testler; 9, 10, 11 ve 12'nci sınıflar için tekrar testleri; ilköğretim 2, 3 ve 4'üncü sınıflar için çalışma soruları; 5, 6, 7 ve 8'inci sınıflar için birinci ve ikinci üniteleri kapsayan çalışma fasikülleri paylaşılmıştı.

Bu materyallere 4'üncü sınıflar için hazırlanan çalışma fasiküllerin birinci ve ikinci üniteleriyle bir yenisi daha eklendi.

Birinci ve ikinci üniteleri kapsayan 900 soru içeren 11 fasikül hazırlandı

Bu kapsamda, 4'üncü sınıf öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılının ilk döneminin birinci ve ikinci ünitelerini kapsayan 900 soru içeren 11 fasikül hazırlandı.

Fasiküller, "http://odsgm.meb.gov.tr/" adresinden erişime açıldı. Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, sosyal bilgiler ve İngilizce derslerine ait yayımlanan fasiküller, çoktan seçmeli sorular ve etkinliklerden oluşuyor.

Uzaktan eğitim sürecinde, derslerde işlenen konularla ilgili öğrencilerin bilgilerinin pekiştirilmesi amacıyla hazırlanan ve farklı türdeki soru ve etkinlikleri içeren fasiküllerle 4'üncü sınıf öğrencilerinin, etkinlikler vasıtasıyla konuları etkili ve kalıcı öğrenmelerinin desteklenmesi hedefleniyor. Fasiküller, ünitelerin işleniş zamanına göre yıl boyunca "http://odsgm.meb.gov.tr/" adresinden erişime açılmaya devam edecek.

"3'üncü sınıflar için de fasikül çalışmasına başlayacağız"

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada, uzaktan eğitim sürecinde öğrencilere her türlü desteği sağlamaya çalıştıklarını ve salgın döneminde sundukları kaynakları çeşitlendirdiklerini ifade etti.

Tüm kademe ve sınıf düzeylerinde kaynak eksikliğinin yaşanmamasını hedeflediklerini belirten Selçuk, şunları kaydetti: "İlkokul 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan fasikül çalışması ile öğrencilerimizin okuma becerileri, matematik ve fen becerilerinin artırılması amaçlanmaktadır. İlkokul öğrencilerimiz için yayımladığımız bu çalışmada, 4'üncü sınıf düzeyinde birinci ve ikinci üniteleri kapsayan fasikülleri yayımladık. Diğer üniteleri kapsayan fasiküller yayımlanmaya devam edecek. 

Önümüzdeki günlerde 3'üncü sınıflar için de fasikül çalışmasına başlayacağız. Bu çalışmaları koordine eden Bakan Yardımcımız Mahmut Özer'e, çalışma fasiküllerinin hazırlanma sürecine büyük emek veren Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürü Sadri Şensoy ve Veri Analizi İzleme ve Değerlendirme Dairesi çalışanlarına ve 81 ilde bulunan ölçme değerlendirme merkezlerimizde görevli arkadaşlarımız ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum."

TÜRKÇE 1 VE 2. TEMA

MATEMATİK 1. ÜNİTE

MATEMATİK 2. ÜNİTE

DiN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BiLGiSi  1. ÜNİTE

DiN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BiLGiSi  2. ÜNİTE

FEN BİLİMLERİ 1. ÜNİTE

FEN BİLİMLERİ 2. ÜNİTE

SOSYAL BİLGİLER 1. ÜNİTE

SOSYAL BİLGİLER 2. ÜNİTE

İNGİLİZCE 1. ÜNİTE

İNGİLİZCE 2. ÜNİTE

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki İBB raundu
Sonraki » Toplu ulaşımda HES kodu dönemi

YORUM YAP