2B taksitlerine üç aylık erteleme

2B taksitlerine üç aylık erteleme

20.04.2020 10:12:18

Çeşitli kanunlar bağlamında bazı taşınmazlar üzerinde hak sahibi olan ve tapularına kavuşmak için kısıtlı bütçeleriyle bu taşınmazların taksitlerini ödemeye çalışan vatandaşlarımız için kanun teklifinde bulun CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin girişimleri sonunda talep ettiği gibi bir yıllık olmasa da üç aylık bir erteleme için yetki çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi'nin Kanun Teklifi sonuç verdi. 2/B, Hazine arazileri (Çatalca ve Silivri'nin bazı mahallelerindekiler dahil) ve Sultanbeyli'deki hisseli taşınmazların Nisan-Haziran dönemi taksit ödemelerinin üç ay süreyle ertelenmesi konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanına yetki verildi.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, Nisan ayı başında “Kişilerin özel bankalara olan kredi ve kredi kartı borçları için dahi erteleme seçeneklerinin sunulduğu bu dönemde unutulmaması gereken önemli bir kesim de çeşitli kanunlar bağlamında bazı taşınmazlar üzerinde hak sahibi olan ve tapularına kavuşmak için kısıtlı bütçeleriyle bu taşınmazların taksitlerini ödemeye çalışan vatandaşlarımızdır. Taksitlerini ödemeye başlamış olanların devam eden taksit ödemeleri bir sonraki takvim yılının aynı ayına kadar ertelememiz gerek” diyerek Silivri ve Çatalca ilçelerindeki 2B orman arazilerindeki hak sahipleri için bir kanun teklifi sundu.
Bir yıllık olmasada üç aylık bir erteleme için Çevre ve Şehircilik Bakanına yetki verildi.

YORUM YAP