24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

26.11.2018 12:53:44

24 Kasım Öğretmenler Günü, Silivri'de Çelen Töreni ve Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan muhteşem salon programıyla kutladı.

Öğretmenin ve öğretmenlik mesleğinin toplumdaki önemini ve değerini belirtmek, öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi, saygı ve dayanışma bağlarını kuvvetlendirmek, emekli öğretmenlerimizi saygı ile anmak, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerimizde mesleklerinin yücelik bilincini uyandırmak amacıyla Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul buyurdukları tarih 24 Kasım'da kutlanan Öğretmenler Günü ilçemizde de kaydedildi.
Kutlama programı Çelenk Sunma Töreniyle başladı. İlçe protokolü, siyaset temsilcileri, eğitimci ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen törende İlçe Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına çelenk sundu. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz şehitlerimiz, ebediyete göç etmiş öğretmenlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, akabinde İstiklal Marşımız okundu. Çelenk Törenin ardından 24 Kasım Öğretmenler Günü, Atatürk Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan ve Ertuğrul Gazi Ortaokulu salonunda sunulan programla devam etti.
İlçe Kaymakamı Ali Partal, Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Emniyet Müdürü Taner Ertürk, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, İyi Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, İstanbul Rumeli Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Oğuz Özyaral, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Okul yöneticileri, öğretmenler, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, siyasi partilerin diğer temsilcileri salon programına katılanlar arasındaydı.
Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk, şehit öğretmenlerimizin, vatanımızın bütünlüğü uğuruna can veren aziz şehitlerimizin manevi huzurunda Saygı Duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşımız okundu. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un Öğretmenler Günü mesajı okundu.

SELÇUK: KOCA YÜREKLİ ÖĞRETMENLERİMİN GÜNÜNÜ KUTLUYORUM
Prof. Dr. Selçuk mesajında şu ifadelere yer verdi: “Karanfiller kaktüslere tepeden bakmaz. Toprak dikeni var diye ona hoyrat davranmaz. Hepsi aynı toprağın çiçeğidir. Bulutlar yağmura kızmaz, yıldızlar aya özenmez, rüzgâr güneşe alınmaz; hepsi aynı göktedir, aynı düzen üzeredir. Ağaçlar tepe yapraklarını daha çok sevmez, en alt dalın kaderiyle en üst dalın kaderi aynı kökten beslenir. Akrep ve yelkovan birbirine yetişmek için değil, kendi seyrini tamamlamak için döner saat üzerinde... Kırmadan, kızmadan, yormadan, sevgiyle, ilgiyle, bilgiyle; kendilerine bahşedilen özel ve güçlü bir sabırla insan yetiştiren, tüm zorluklar arasında “İyi ki öğretmenim” diyen koca yürekli öğretmenlerimin Öğretmenler Günü'nü kutluyor; ülkemin eğitim ağacının dalında onlar gibi bir yaprak olmaktan duyduğum gururu bir kez daha tekrar ediyorum. Ben de iyi ki öğretmenim!”
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk'un kutlama mesajının okunmasından ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay konuşma yaptı. Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına yapılan konuşmanın ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencisi Sema Gültekin, “Bana Emanet” adlı şiirini okudu. Emekli öğretmenler adına Behiye Hekimoğlu, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Şehit öğretmenler anısına video gösterimi sunuldu. Emekli olan öğretmenler, Hizmet Şeref Belgelerini İlçe Kaymakamı Ali Partal ve Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın elinden aldı.
Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu müzik dinletisi ve “Buluşma” adlı piyes konuklar tarafından büyük beğeni topladı ve bol bol alkış aldı.
24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı, ilçemizde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdimi ile devam etti. Voleybol Turnuvasında dereceye giren okulların da ödüllendirilmesiyle tören sona erdi. Renginar SALİ

YORUM YAP