XXXXX

2012’nin hakkını vererek uğurlayalım...

Yavaş yavaş senin sonuna gelince yıl içerisinde yazdıklarımız, Silivri’de yaşanan olaylar ve kahramanlarını gözden geçirdim. Kimi zaman somut olaylar ve kişileri, ara ara da sesli düşüncelerimi yansıttığım köşemde hafta içinde her gün sizinle birlikte ilçemizin nabzını tutmaya gayret ettim. Yirmi yıla aşkındır aynı şekilde devam eden süreçte çok şey konuştuk, tartıştık, yeri geldi kavga ettik, yeri geldi hoşgörü ile birbirimizin söylediklerine saygıyla yaklaştık.
2012’de hangi olaylar ön plana çıktı, kimler sivrildi, kimler silindi… Güzel bir muhasebe için ihtiyaç duyacağınız desteği hazırlıyoruz, sizlere sunacağız...

***
Başbakan Tayyip Erdoğan’ın hafta sonu bütün haber bültenlerinde yer alan açıklamaları vardı. Gündemdeki meseleleri değerlendirdi satır aralarında siyasetin önemli noktalarına işaret etti.
"Ben başbakanım gündemde kalmak zorundayım” diye bir cümle kurdu.
AK Parti’nin siyasetini beğenirsiniz, beğenmezsiniz bu konu çok tartışılır… Ama iktidarda kalmakta gösterdikleri başarı ortada. Gerekçeleri arasında, inandığınız ideoloji ne olursa olsun, her siyasetçinin başarı adına faydalanabileceğiniz bulgular mutlaka vardır…

GEÇMİŞ VE DERS OLSUN!
Cuma akşamı Çanta’da bir kaza meydana geldi. Kuzen olan İ.K. ve O.D.Ü. Aldıkların alkolün etkisiyle araçları içerisinde burada bulunan silahı kurcalamaya başladı. Silah ateş aldı ve O.D.Ü. baldırından vuruldu. Atardamarının parçalanması sonucu acilen hastaneye kaldırıldı, daha sonra İstanbul’a sevk edildi. Kardeşler, kuzenler silahla oyun olmayacağına dair tatsız bir olay daha… Bireysel silahlanmanın etkisi… Geçmiş ve ders olsun!

HAYIRLI OLSUN
Silivri Belediyesi Eski Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Cuma akşamı nişanlandı. Altınbaşak ailesine damat oluyor. Hayırlı olsun!

İSKİ BUGÜNDEN İTİBAREN YENİ YERİNDE
Doğalgaz sıkıntısı olduğu bilgisini almıştık taşınma tamamlandı da İSKİ’nin yeni yerine geçmesi zaman alır diye bekliyorduk. Konular çözüme kavuşturulmuş. İSKİ bugünden itibaren yeni yerinde, Marmara Plaza’nın arkasında bulunan binada hizmet vermeye başlayacak.
Bölgede yol çalışmaları yapıldı da çevre düzenlemesine de bir el atılırsa fena olmayacak. İlgililerin dikkatine. Gelip bakarlarsa zaten yapılması gerekenleri görecekler.

GEÇMİŞ OLSUN
Polis Derneği Başkanı Seyfi Atun, geçirdiği sağlık müdahalesinin ardından bugün evine dönüyor. Geçmiş olsun Seyfi Baba, dikkat et kendine…

IŞIKLAR YENİ MAHALLELERİNİ ZİYARET EDECEK
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Büyükşehir Yasası’ndaki son değişikliğin ardından ilçeye mahalle olarak bağlanacak 13 köye yönelik ziyaret programını Salı günü başlatıyor. 25 Aralık’ta Akören ve Bekirli, 26 Aralık Çarşamba günü Seymen ve Büyük Kılıçlı, 27 Aralık Perşembe Büyük Sinekli, Küçük Sinekli ve Danamandıra’da, 28 Aralık Cuma günü de Sayalar ve Çayırdere’de olacak Işıklar. Yeni yasal düzenlemenin içeriğini anlatacak, bir bakıma bölge sakinlerine ilçeye bağlanma durumlarını anlatacak.
İyi haftalar...

YORUM YAP