2. Hamsi ve Horon Festivalinde birlik ve beraberlik vurgusu

2. Hamsi ve Horon Festivalinde birlik ve beraberlik vurgusu

7.04.2016 09:45:02

Silivri Rizeliler Derneğinin geleneksel haline getirdiği bu yıl 2.'sini düzenlediği Hamsi ve Horon Festivali dün gerçekleştirildi. Son zamanlarda sıkça yaşanan, terör olaylarından dolayı şehit olan Mehmetçiklerimiz için ve Silivri evladı Emre Sarıtaş'ın şahadetinden dolayı ve bütün şehitlerimiz yad edip anarak, Kur'an tilaveti gerçekleştirildi. Dualar edilerek ruhları için çay ve hamsi ikramında bulunuldu.
Çayeli Güzeli tarafından sunulan program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. AK Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, AK Parti İlçe Başkanı Rıfat Kutlu, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP Belediye Meclis Üyesi Sefa Kara, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Metin Kaya, Filiz Güler ve Tamer Şişman, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Orhan Koç, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, geçmiş dönem Belediye Başkanı Hüseyin Turan, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ülkenur Büke, Silivri Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Rizeliler Derneği geçmiş dönem Başkanı Esma Zorer ve dernek üyeleri programa katılanlar arasındaydı.

DOLAR: TÜM ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET, AİLELERİNE SABIR
Dernek Başkanı Sancak Dolar tarafından yapılan açılış konuşmasında şu sözlere yer verildi: “Coğrafi bölgelerinden kopan, kendileri ve yeni yerleşim yerlerinde doğan çocuklarını kültürel değerleriyle yaşatmaya ve yöresel kültürlerini devam ettirmeye özen gösteren yöre derneklerimizin çok değerli başkan ve temsilcileri, derneğimizin çok değerli üyeleri, basınımızın değerli temsilcileri ve Silivrili hemşerilerim Silivri Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu adına hepinize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.
Kendi yöremizin kültürel adet ve geleneklerini muhafaza etmeye çalışan, bizim gibi düşünmeyen ve yaşamayan, farklı insanları da anlayışla karşılayan, farklılıkları kolay hazmeden ve farklılığı zenginlik olarak kabullenen derneğimiz tarafından düzenlenmiş olan 2. Hamsi ve Horon Festivali, Türkiye'nin ve Silivri'mizin kahraman evladı Emre Sarıtaş'ın şahadeti nedeniyle Kur'an Tivaleti ve hamsi dağıtımı şekline dönüştürülerek müzik kısmı iptal edildi. Bu nedenle, polis ve asker tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine sabırlar diliyorum.Bu organizasyon için uzun bir zaman emek harcayan komisyon üyesi Zinnet Demirel, Emine Gezici, Hakan Hantal, Sinan Azder, Sali Usta, İlyas Çepni, Memiş Devran, Kenan Bakır, Fatih Topaloğlu, Ender Gezici, İsmail Ersoy, İhsan Ketanci ve Murat Çakır kardeşlerime çok teşekkür ediyorum sağ olsunlar var olsunlar.”

IŞIKLAR: KÜÇÜK RÜZGÂRLARIN
DALGALANDIRAMAYACAĞI BÜYÜK OKYANUSLAR; KÜLTÜRLERİMİZ
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, programda yaptığı konuşmada yaşadığımız dönemin ağır koşullarına değinerek sözlerine şöyle başladı: “Dumlupınar'da, Kocatepe'de, Çanakkale'de karşımızda olan bir düşman vardı. Orada bu milletin vatan sevgisine ve çevikliğine şahit olduk. Dünya'da en büyük kurtuluş mücadelesini vermiş bir milletiz. Bu coğrafya üzerinde, sevgiyi, beraberliği, hoşgörüyü ayakta tutan bir milletiz. 81 vilayette de giyimimiz, oyunumuz v.s birçok şeyimiz farklı. Bizi küçük rüzgârların dalgalandıramayacağı büyük okyanuslar kültürlerimiz. Bunlardan bizi koparmak istiyorlar. Tekdüze, karanlıklar içerisinde, renksiz, yıllarca biriktirdiğimiz ne varsa silip atmak isteyen bir zihniyet var. İşte buna karşı mücadele etmenin yolu, kültürlerimizi yaşatmaktan geçmekte. Saz çalan veya spor forması giyen insan o bombayı üstüne bağlayamaz. El ele halay çekse o bombayı yine üstüne bağlayamaz. İşte hayata bağlayan kültürdür, gelenek ve göreneklerimizdir. Onları korursak, tüm zorlukların üstesinden geliriz. Bu anlamda Rizeliler Dernek Başkanı ve yönetim kurulu üyelerine, gönül veren çalışma arkadaşlarına, hepsine teşekkür ediyorum. Gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya çalışan derneklerimize ve tüm üyelerine teşekkür ediyorum. Beraber ve rengarenk olacağız, korkmayacağız, coşku içinde olacağız ve meydanlara çıkacağız. Vatanımız için can veren şehitlerimizin isimlerini ilçemizde yaşatacağız.”

KAYNARCA: BİRLİK VE KARDEŞLİKLE BU SÜRECİ ATLATACAĞIZ
İstanbul 3. Bölge AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, programda yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Festivale geçen yıl katılmak kısmet olmuştu, ancak bu yıl buruk yaşıyoruz. Organizasyondaki hassasiyet için ayrıca teşekkür ediyorum. Dernek Başkanımın başkanlığında emek veren, gelenek ve göreneklerimizi, değerlerimizi yaşatmayı beraberinde bulunduran dernek yönetimine teşekkür ediyorum. Dün Türkiye'mizin, Silivri'mizin acısı Emre kardeşimizin yaşadık. Ataköy'deki törene katıldım. Silivri'deki o harikulade sahipleniş, taziye ziyaretine gittiğimizde İsmail ağabeyimizin sağduyusu, sebati, “Vatan sağ olsun” cümleleri… Aziz milletimiz birlik ve kardeşliği ile bu süreci Allah'ın izniyle atlatacak. Mart ayını geride bıraktık. 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü istiklal mücadelesinin bir işaretiydi. 101 yılı geride bıraktığımızda, o ruhla Allah'ın izniyle bu süreç de geride kalacak. İstiklal mücadelesi veren ülkemizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi, rahmetle, minnetle, şükranla anıyoruz. Şu anda şehirlerde mücadele veren Mehmetçiğimize ve Polisimize güç ve kuvvet diliyoruz. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Dernekler bünyesinde yapılan çalışmaları önemsiyoruz. Yarın sanıyorum mecliste şehidimiz isminin yaşatılması için gerekli işlem yapılacak. Bunu da takdirle karşılıyorum. Tüm hemşerilerimi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”
Program Kur'an Tilaveti ve dualarla son buldu.

Renginar SALİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Şeytanın bacağını kırdık: 2-1
Sonraki »

YORUM YAP