19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü kutlandı

21.10.2019 11:07:39

Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve Silivrili muhtarlar, 19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Eren burada yaptığı konuşmada, “Muhtarlar olarak hepimiz ne kadar önemli bir görevi ifa ettiğimizi çok iyi biliyoruz. Bu görev bilinci önce sorumlu olduğumuz köy ve mahallelere sonra Silivri'mize ve hepsinin üstünde cennet vatanımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü, ilçemizde Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda çelenk sunumu sonrasında Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren, Piri Mehmet Paşa Mahallesi Muhtarı Serhat Ateş ve Fatih Mahallesi Muhtarı Sadiye Yönet'in asker selamı vermesi törene damgasını vuran bir duruş oldu. Törene muhtarların yanı sıra Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Solak, AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, BBP İlçe Başkanı Ramiz Aksu, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, Silivri İlçe Tarım ve Orman Müdürü Nuri Ertuğrul, Silivri Vergi Dairesi Müdiresi Kadriye Çetin, Silivri Şoförler ve Otomobilciler Başkanı Recep Akıncı, Silivri Birleşik Esnaf Odası Başkanı Nuray Koçer, Silivri Yeni Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan, siyasi Parti temsilcileri, STK mensupları ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Dernek Başkanı Muharrem Eren tarafından yapıldı.

EREN: TÖRENE KATILAN HERKESİ SAYGIYLA SELAMLIYORUM

Muharrem Eren, konuşmasında şunları kaydetti: “Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı olarak tüm muhtar arkadaşlarım adına törene katılan herkesi saygıyla selamlıyorum. Göreve geldiği ilk günden bu yana kadar biz muhtarlara hak ettiği değeri veren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, bizleri ilk olarak 2015 yılında kutlamaya başlanan Muhtarlar Günü'nü hediye ettiği için huzurlarınızda teşekkür ederek sözlerime başlamak istiyorum. Göreve geldiği günden bu yana bizlere bir baba şefkati ile yaklaşan Sayın Kaymakamımız Ali Partal'a, görevi devraldığı ilk günden itibaren çıkar siyaseti yerine mutlu bir Silivri sloganı hizmeti ile önceliğini benimsediği için Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'a şükranlarımızı sunuyoruz.

“MUHTAR DEVLET İLE HALK ARASINDA KÖPRÜDÜR”

Muhtarlar olarak hepimiz ne kadar önemli bir görevi ifa ettiğimizi çok iyi biliyoruz. Bu görev bilinci önce sorumlu olduğumuz köy ve mahallelere sonra Silivri'mize ve hepsinin üstünde cennet vatanımıza hizmet etmenin gururunu yaşıyoruz. Aslında muhtarlık görevinin tarihine kısaca baktığımızda ne kadar önemli bir görevde olduğumuzu çok net bir şekilde gösteriyor. Tam bu noktada ülkemizin ilk demokratik seçimlerinin 1800'lü yıllarda muhtarlık seçimleriyle yapıldığını hatırlatmak istiyorum. Muhtarın sözlük anlamı ‘seçilmiş' demek dolayısıyla muhtarlar olarak aslında demokrasinin de bekçisi sayılıyoruz. Diğer taraftan muhtarlık için aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinde örneği olmayan bir görev de diyebiliriz. Muhtar demek sırdaş demektir. Köyündeki her evin sırrını bilir ve bu sırları çok iyi korur. Muhtar arabulucudur. Mahallesinde aile içi sorunları çözen kişidir. Yani muhtar idare edendir. Muhtar devlet ile halk arasında köprüdür. Özetle toplumu oluşturan en önemli dinamik alan ailedir muhtarlar. İşte biz Muhtarlar Derneği çatısı altında tüm muhtar arkadaşlarımla birlikte dayanışma içinde mahallemizde vatandaşımızın hak ve hukukunu koruyup kollamak, devletimizin ve belediyemizin yapacağı hizmetleri, vatandaşlarımızın talep ve mahallemizin sorunları noktasında gece gündüz demeden görevimizin başındayız.

“KÖY VE MAHALLEMİZDE YAPILACAK TÜM FAALİYETLER İÇİN AMADE ŞEKİLDE BEKLİYORUZ”

Marka kent Silivri hedefimizde sizlerin de desteğiyle köy ve mahallelerimizi örnek yaşam alanına dönüştürmeyi sürdüreceğiz. Sözlerime gündemimizden hiç düşmemesi gereken deprem riskiyle devam etmek istiyorum. Kaymakamlığımızın ve Belediyemizin liderliğinde depremle mücadele kapsamında köy ve mahallemizde yapılacak tüm faaliyetler için amade şekilde bekliyoruz. İkinci önem çekmek istediğimiz konu ise tarım. Köylerimiz için hayatı önemde olan çiftçilik konusunda atılan adımların devam edeceğini bilmek bizlere yetiyor. Vatanımızın, bayrağımızın, devletimizin ve ezanımızın her daim var olması dileğiyle Muhtarlar Günü etkinliğimize katıldığınız için hepinize tüm arkadaşlarım adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

“ORDUMUZUN YANINDAYIZ”

Son olarak dualarımızın şanlı ordumuzla birlikte olduğunu belirtmek istiyorum. Geçmişte yedi düvele meydan okuyan şanlı ordumuz bugün de aynısını yapıyor. Barış Pınarı Operasyonu ile sadece terör örgütlerinin kökü kazınmıyor. Aynı zamanda Türkiye'yi bölmek isteyenlere bir kez daha ders veriliyor. Tüm muhtarlar olarak aynı zamanda ordumuzun da emrindeyiz. Allah askerimizin yar ve yardımcısı olsun.”


Hazal BAŞARAN

 



YORUM YAP