“1 Milyona yakın para kazanıyorum”

“1 Milyona yakın para kazanıyorum”

11.05.2016 10:25:20

Muhalefet partisi sözcüsü Rıfat Kutlu, Başkan Özcan Işıklar tarafından ortaya sürülen 50 bin TL karşılığında rüzgargülleriyle alakalı olumlu jeolojik etüt raporu hazırladığı iddialarına kayıtsız kalmadı ve Işıklar'ı iddiasını kanıtlamaya çağırdı.

“MUHASEBECİM OLSA HESAPLARIMLA BU KADAR MÜCADELE ETMEZDİ”
Meclis kürsüsünde konuya ilişkin düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Belediye Başkanı birçok konuya değindi. Bunlardan biri de Rüzgargülü Rıfat meselesi. “Jeolojiyle kumarın nasıl oynandığını size anlatacağım. Bizim Silivri Belediyesi olarak hayır oyu verdiğimiz rüzgârgüllerine başına 50 bin TL aldığı için evet diyor” diyen bir Belediye Başkanı. Kendisine teşekkür ederim. Muhasebecim olsa belki hesaplarımla alakalı bu kadar mücadele etmezdi.

“BANA DA KANITLA!”
Tarihçi kimliği var. Muhasebeci olmuş olsaydı vallahi billahi kendisiyle çalışmayı düşünürdüm. Belki kafamda şöyle bir soru işareti olurdu; ‘belediyeyi 140 Milyon borca sokmuş bir anlayış herhalde muhasebe olarak da benim şirketimi batırırdı'. Sayın Başkan, “Rıfat Kutlu rüzgargülü başına jeolojik etüde olumlu rapor veriyor” demiş olduğu ifadeyi bana da kanıtlasın.

“KAZANDIĞIM 1 LİRANIN DAHİ HESABINI VEREBİLİRİM”
Ben o süreci yakalayamadım. Muhasebecim veya Vergi Dairesi üzerinden faturalarımı incelemiş olabilir diye baktım. Onu bilmem ama elhamdülillah kazanmış olduğum 1 TL'nin dahi hesabını son damlasına kadar verebilecek bir ticari hayatım, yine aynı savunmayı verebilecek bir siyasi hayatım var. Rakam eksik, 50 bin TL'den çok daha fazlasını kazanıyorum. 1 Milyon'a yakın para kazanıyorum arkadaşlar. Bu tarz şeyleri birkaç defa dile getirdi; “Rüzgargülünden 50 bin TL kazanıyor”, “Biz köylerde siyasetle uğraşırken sen hangi inşaatın projesini yakalarım diye uğraşıyorsun” gibi… Bu benim ticari hayatım arkadaşlar. Sayın Başkanın madem mesleğimizde, paramızda, ticari hayatımızda bu kadar gözü var keşke Serim Sencer kardeşimizi köfteci yapmasaydı da Jeoloji Mühendisi yapsaydı. Kendisini de kurtarırdı, beni de kurtarırdı diye düşünüyorum. Sayın Belediye Başkanımızın kullanmış olduğu ifadeleri bu manada Silivri halkının onurunun temsil edildiği bir meclise yakıştırmıyorum.”


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP